Zoeken

Allround constructiewerker

BBL (niveau 3)
Crebo: 25286
Locatie:  Amersfoort, Apeldoorn, Kampen, Rotterdam
Sector:  Technologie
Studierichting:  Werktuigbouwkunde
Niveau:  Niveau 3
Opleidingsduur:  3 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Allround constructiewerker


 

Hou jij van knutselen en heb je twee technische rechterhandjes? Dan ben je misschien wel een geboren constructiewerker. Als constructiewerker maak je producten die zijn opgebouwd uit pijpen en profielen. Je werkt vooral met metaal, maar soms ook met andere materialen zoals aluminium of kunststof. Je maakt bijvoorbeeld een schroef voor een schip of een stalen boomconstructie voor een hijskraan. Met een sterk staaltje technisch en ruimtelijk inzicht plaats en monteer je de onderdelen op de juiste plaats. Daarna controleer je of alles goed en veilig in elkaar zit. Je hebt dus heel wat verantwoordelijkheid. Met jouw hijskraan worden straks bijvoorbeeld zeecontainers uit een vrachtschip getakeld, dus alles moet goed werken! De constructiewerker werkt met verschillende technieken, zoals lassen, zagen, walsen, boren en monteren. Voor dit werk heb je technisch inzicht nodig en moet je handig zijn. Verder moet je nauwkeurig werken om ongelukken met machines te voorkomen. Kortom, je bent een échte vakman met oog voor kwaliteit.

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest werk je in een zogenaamd leerbedrijf. Zo krijg je toch voldoende theoretische basiskennis, en leer je het échte werk in de praktijk. Tijdens de opleiding constructiewerker leer je niet alleen alles over je materialen en gereedschappen, maar leer je ook lassen. Een hele kunst, want er zijn verschillende soorten lastechnieken. Je leert vervaardigen, repareren en modificeren van constructies. De opleiding constructiemedewerker duurt drie jaar.

Vooropleidingseisen:
met een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een mbo-diploma niveau 2 in dezelfde richting als de gewenste niveau 3-opleiding.
Na een mbo niveau 2-opleiding duurt de opleiding 1 jaar korter (2 jaar i.p.v. 3 jaar).

Je kunt je alleen aanmelden als BBL-student als je op 1 augustus (startdatum cursusjaar) 16 jaar of ouder bent of als je 12 jaren onderwijs gevolgd hebt (let dus op als je bijvoorbeeld in havo-3 zit; dit kan dan op jou van toepassing zijn).

Je kunt doorstromen naar een meer gespecialiseerde opleiding op niveau 4. Ook kun je je kennis verbreden door een andere techniekopleiding te volgen op niveau 3.

Technologie
in beeld
Algemeen

Een opleiding start wanneer er sprake is van voldoende deelnemers.

Gebruik de filters hiernaast voor Hoornbeeck-opleidingen!

Weet je nog niet goed wat je wilt of wat je zoekt? Kiesmbo.nl helpt je bij de keuze van opleidingen die jouw interesse heeft. Daar kan je ook opleidingen gemakkelijk vergelijken met elkaar.

248