Zoeken

Technicus engineering

BOL (niveau 4)
Crebo: 25297
Locatie:  Amersfoort, Rotterdam
Sector:  Techniek & ICT
Studierichting:  Elektrotechniek
Niveau:  Niveau 4
Opleidingsduur:  4 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Technicus engineering


 

"Er komt veel kijken bij het ontwikkelen van nieuwe producten en moderne systemen. Maar dankzij jouw hulp als middenkader engineering technicus loopt dat allemaal op rolletjes. Als middenkader enginering technicus moet je een goed technisch en ruimtelijk inzicht hebben. Ook is het belangrijk dat je logisch kunt denken. Je werkt in een technisch bedrijf op het gebied van elektrotechniek, elektronica, automatisering of installatietechniek. Middenkader Engineering wil zeggen, dat je als technicus breed inzetbaar bent. Je kunt werken als gespecialiseerde technicus, maar je kunt ook werkzaam zijn in een commerciële, werkvoorbereidende of leidinggevende functie. Engineering betekent: technische machines en apparatuur ontwikkelen. Je kunt zowel machines als installaties construeren en tekenen als in bedrijf stellen en onderhouden."

De opleiding is voor een groot deel breed opgezet zodat je kennis en vaardigheden opdoet binnen zowel elektronica, elektrotechniek als installatietechniek en automatisering. Om alle mogelijkheden naar de toekomst open te houden, is het belangrijk dat je kennis hebt van verschillende gebieden. Bij de opleidingen op niveau 4 wordt iedere tien weken gewerkt aan een project. Je voert samen met andere studenten verschillende opdrachten uit. Je maakt een product en overlegt met klanten en leveranciers. Je probeert de problemen op te lossen die daarbij ontstaan. Je doet technische kennis en vaardigheden op, maar er wordt ook veel aandacht besteed aan communiceren, overleg voeren, projectmatig werken en samenwerken in een projectgroep. Om zoveel mogelijk te leren ga je vijf dagen per week naar school. Tussentijds heb je regelmatig een stageperiode, waarin je praktijkervaring opdoet.

Vooropleidingseisen:

Je hebt toegang tot deze opleiding met een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Ook kun je deze opleiding volgen als je een bewijs van overgang hebt naar havo-4 of vwo-4.

Verder studeren? De opleiding middenkader engineering elektrotechniek biedt een prima basis voor verschillende hbo-opleidingen op technisch gebied.

Techniek & ICT
in beeld
Al een leuke
opleiding
gezien?
in beeld
Bezoek onze
Algemeen

Een opleiding start wanneer er sprake is van voldoende deelnemers.

248