Zoeken

Netwerk- en mediabeheerder (na Medewerker Beheer ICT)

BBL (niveau 4)
Crebo: 25190
Sector:  Techniek & ICT
Studierichting:  ICT-opleidingen
Niveau:  Niveau 4
Opleidingsduur:  1 jaar
Locatie:  Rotterdam
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Netwerk- en mediabeheerder (na Medewerker Beheer ICT)


 

In vrijwel alle organisaties speelt netwerkbeheer een belangrijke rol. Medewerkers maken immers de hele dag gebruik van netwerken. Of het nu gaat om het werken aan documenten, het versturen van e-mails of het voeren van telefoongesprekken, het netwerk speelt daarin een centrale rol.

Als netwerkbeheerder ben je verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de beveiliging van het netwerk. Je adviseert het management over het netwerk en je helpt gebruikers op een praktische manier. Om zo succesvol mogelijk te kunnen werken is het van belang om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen je vakgebied.

In het eerste half jaar van de opleiding krijg je een brede kennis van het ICT-vakgebied. Naast het onderwijs over netwerken en software leer je ook hoe je een eenvoudige website maakt. Daarna specialiseer je je verder in hoe netwerken zijn opgebouwd en leer je hoe je netwerken kunt ontwikkelen, installeren, implementeren (testen en in gebruik nemen) en beheren. Uiteraard krijg je ook lessen in beveiliging van netwerken en datacommunicatie (hoe digitale gegevens worden verstuurd). De opleiding bereidt jou optimaal voor op een functie als bijvoorbeeld systeembeheerder in het bedrijfsleven.
De opleiding (doorstroom) op niveau 4 duurt 1,5 jaar.

Vooropleidingseisen:

mbo-diploma niveau 3. Je hebt ook toegang tot deze opleiding met een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. Ook kun je deze opleiding volgen als je een bewijs van overgang hebt naar havo-4 of vwo-4. Ben je in het bezit van een havodiploma met wiskunde in je pakket, dan kun je de opleiding in drie jaar volgen. Je start dan in het tweede jaar en volgt een aangepast programma.

Je kunt je alleen aanmelden als BBL-student als je op 1 augustus (startdatum cursusjaar) 16 jaar of ouder bent of als je 12 jaren onderwijs gevolgd hebt (let dus op als je bijvoorbeeld in havo-3 zit; dit kan dan op jou van toepassing zijn).

Met je diploma kun je gaan werken als systeembeheerder.
Nog niet uitgeleerd? Dan kun je verdergaan met de hbo-opleiding Hbo logistieke informatica, bedrijfskundige informatica of bestuurlijke informatica, webdesign, PABO, bedrijfskader of facilitaire dienstverlening.

Techniek & ICT
in beeld
248