Zoeken

Allround Metselaar (na Metselaar)

BBL (niveau 3 - doorstroomvariant)
Crebo: 25102
Locatie:  Amersfoort, Gouda, Kampen, Rotterdam
Sector:  Techniek & ICT
Studierichting:  Bouwkunde
Niveau:  Niveau 3
Opleidingsduur:  2 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Allround Metselaar (na Metselaar)


 

Als allround metselaar aan- en verbouw ben je een echte specialist. Je houdt je bezig met complex metselwerk en het uitvoeren van betonwerk.  Je bent een echte vakman op het gebied van wand- en vloerafwerkingen, betonwerk en het aanbrengen en afwerken van steenachtige vloeren.

Als je start met de bbl-opleiding Allround Metselaar ga je werken of werk je al bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je één dag in de week naar school. Je krijgt leuke beroepsopdrachten waarbij de theorie direct behandeld wordt. Je docent op school en begeleider binnen het bedrijf zullen je tijdens de gehele opleiding begeleiden. Een groot gedeelte van de opleiding volg je binnen een leerbedrijf. Op school volg je het theoretische gedeelte. Een deel van de schooldag ben je zelfstandig of in een groepje met de vakleer bezig, de docent ondersteunt je daarbij.

Locaties
De bouwkundige opleidingen worden aangeboden in Amersfoort. De niveau 2 en 3-opleidingen Timmerman en Metselaar kunnen ook worden gevolgd in Kampen. Daarnaast is er een samenwerking met het Driestar College te Gouda en het Wartburg College, locatie De Swaef te Rotterdam.

Vooropleidingseisen:

mbo-diploma niveau 2 in dezelfde richting als de gewenste niveau 3-opleiding.

Je kunt je alleen aanmelden als BBL-student als je op 1 augustus (startdatum cursusjaar) 16 jaar of ouder bent of als je 12 jaren onderwijs gevolgd hebt (let dus op als je bijvoorbeeld in havo-3 zit; dit kan dan op jou van toepassing zijn).

Wil je graag nog verder leren? Dan kun je verder als midden-kader functionaris bouw niveau 4. Hier richt je je meer op het ontwerp en beheer van bouwwerken.

Techniek & ICT
in beeld
248