Hoornbeeck College
Locaties

Datanetwerken, telefooninstallaties, verlichting, beveiligingssystemen: elektrotechnische installaties zijn overal. Op de opleiding Technicus Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit groei jij uit tot specialist op dit gebied. Je leert verschillende soorten installaties in bedrijf te stellen en metingen te verrichten. Dit doe je in woningen, winkels en utiliteitsgebouwen zoals kantoren en ziekenhuizen. Zo kom je nog eens ergens! Als technicus heb je veel verantwoordelijkheid, voor zowel je eigen werk als dat van anderen. Je neemt beslissingen, plant en organiseert werkzaamheden. Naast analytisch vermogen beschik jij over flink wat sociale skills: in je werk moet je veel samenwerken, overleggen en kennis delen. Vakwerk met veel afwisseling dus!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 49%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 47% Landelijk gemiddelde: 70%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: -
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7,4 Landelijk gemiddelde: 7,3
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit ga je werken bij een installatiebedrijf dat eenvoudige en complexe elektrotechnische installaties en systemen aanlegt, onderhoudt en wijzigt. Denk aan datanetwerken, verlichting, beveiligingssystemen en telecommunicatiesystemen. Je werkplek verschilt continu: je komt in woningen, winkelbedrijven en utiliteitsbouw zoals scholen, kantoorgebouwen en ziekenhuizen. Prefabricagewerkzaamheden kun je ook verrichten in de werkplaats op het bedrijf. Je werkt veel samen met collega’s en hebt vaak te maken met klanten, opdrachtgevers en werknemers van andere bedrijven.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding in de techniek.

Beeld Bouwkunde
"Je houd je als technicus elektrotechnische installaties woning en utiliteit bezig met engineering op het gebied van de elektrotechniek, ict, meet- en regeltechniek, besturingstechniek en elektronica."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Technicus Elektrotechnische Installaties Woning en Utiliteit moet je de opleiding Eerste Monteur Elektronische Installaties Woning en Utiliteit op niveau 3 hebben afgerond. De opleiding duurt dan 2 jaar.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.