Hoornbeeck College
Locaties

Als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg bied je ondersteuning aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking die niet goed voor zichzelf kunnen zorgen. Dit doe je in een instelling voor wonen of voor dagbesteding. In de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg leer je hoe je cliënten en naastbetrokkenen ondersteunt bij de regie over hun leven. Je motiveert cliënten in het doen van activiteiten en voert verpleegtechnische handelingen uit. Je coördineert de zorg en ondersteuning, stelt ondersteuningsplannen op en levert een structurele bijdrage aan het functioneren van de organisatie. Verantwoordelijk werk waarvoor je geduld, aandacht en inlevingsvermogen moet hebben!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 100% Landelijk gemiddelde: 94%
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 89% Landelijk gemiddelde: 73%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.4 Landelijk gemiddelde: 7
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg werk je direct met mensen met een beperking binnen een instelling, dagbesteding of ambulante zorg. Je ondersteunt je cliënten in het voeren van regie over hun leven en biedt psychosociale ondersteuning. Ook lever je een structurele bijdrage aan het functioneren van de organisatie.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals Social Work of de pabo.

Beeld Welzijn
Beeld Welzijn
"Mensen om in je hart te sluiten."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je kunt deze opleiding starten met een havodiploma of na minimaal 1 jaar hbo. Een vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 3 of niveau 4 volstaat ook. Als je gezakt bent voor de havo, kunnen we in overleg kijken of deze sprintopleiding iets voor jou is.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten. Zo leer je je klas, de school en de werkvelden beter kennen.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je stroomt in in het tweede leerjaar van de reguliere opleiding. Je volgt vakken als ontwikkelingspsychologie, anatomie, methodisch werken en communicatie.

Ook maak je kennis met agogiek, groepsdynamica en begeleiden en musisch  creatieve vakken. Je verdiept je in specifieke begeleidingsmethoden en het schrijven van ondersteuningsplannen. Na twintig weken start je met een stage waarin je een aantal praktijkexamens uitvoert.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

We gaan nog verder in op de manieren waarop je mensen begeleidt, hoe je hen motiveert en oplossingsgerichte gesprekken en specifieke methodieken inzet.

Je leert hoe je netwerken van mensen analyseert en in kaart brengt, hoe je netwerken opbouwt en onderhoudt. Ook verdiep je je in kwaliteitszorg en professionalisering. In dit jaar kun je keuzedelen volgen die jouw horizon verbreden en verdiepen. Je sluit je opleiding af met een stage van twintig weken waarin je de laatste praktijkexamens aflegt.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.