Hoornbeeck College
Locaties

Notulen uitwerken, afspraken inschieten in de agenda van je leidinggevende en tussendoor een lunch bestellen voor de belangrijke klant die volgende week langskomt: als Office assistent ben jij dé steunpilaar van de afdeling. Jij houdt het overzicht als er van alles tegelijk moet gebeuren. Je organiseert bijeenkomsten, houdt agenda’s bij, maakt afspraken, stelt brieven op en bereidt vergaderingen voor. Ook ben je de gastheer of –vrouw van het bedrijf: je ontvangt klanten en stuurt hen naar de juiste persoon. Met jouw hoge gevoel van verantwoordelijkheid en toewijding is de opleiding Office assistent je op het lijf geschreven.

 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 25% Landelijk gemiddelde: 54%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 72%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 6,8
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 100% Landelijk gemiddelde: 71%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als Office assistent kom je terecht in een bedrijf of organisatie waar je je leidinggevende en collega’s ondersteunt in hun werk. Denk aan bijeenkomsten organiseren, vergaderingen voorbereiden, agenda’s bijhouden, afspraken maken en klanten ontvangen. Geen dag is hetzelfde!

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor Management Assistent niveau 4.

Beeld Economie
"Organiseren en plannen is een vak."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Office assistent moet je minimaal het vmbo, havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In het eerste jaar leer je de basis van het werk als Office assistent.

Vakken zijn Informatiemanagement (verwerking van digitale post & archivering), Vergaderen & Notuleren, Timemanagement & Agendabeheer, Toetsenbordvaardigheid en Zakenreizen. Ook volg je de basisvakken Engels, Nederlands, Duits en godsdienst. In periode 3 ga je tien weken op een oriënterende stage: een eerste kennismaking met het beroep!

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Jaar 2 is praktischer: bij het vak Secretary Support voer je opdrachten uit vanuit het bedrijfsleven. Ook ga je twee keer op stage.

Verdere vakken zijn Correspondentie, Interculturele Diversiteit, Grafische Vormgeving, Events en Omgaan met (moeilijke) collega’s. De basisvakken lopen door. In periode 2 loop je tien weken stage, waarin je veel meewerkt en voor een deel al examen doet. In periode 4 ga je opnieuw tien weken op stage, waarin je praktijkexamen doet van alle onderdelen en de opleiding afrondt.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.