Hoornbeeck College
Locaties

Jij weet wat kwaliteit is: de onderdelen die jij maakt gaan tientallen jaren mee. Als monteur metalen daken en gevels werk je aan uitwendige scheidingsconstructies. Je bewerkt onderdelen voor daken en gevels: grote metalen platen die mechanisch worden bevestigd op een vaak metalen ondergrond. Zink vouwen, zetten en solderen zijn de basisonderdelen. Je werkt veilig en precies. De metalen platen veranker je volgens specifieke normen – je kent de risico’s als je de regels niet naleeft. Op de opleiding Monteur Metalen Daken en Gevels leer je de techniek van dakdekking en componenten- en scheidingsconstructies. Voor je het weet ben je aan de slag: uiteindelijk werk je het liefst met je handen!

Met een diploma op zak…

Als monteur metalen daken en gevels maak je onderdelen voor uitwendige scheidingsconstructies. Onder begeleiding van een directe leidinggevende of voorman bewerk je metalen platen tot onderdelen voor daken en gevels. Vakwerk waarvoor je oog voor kwaliteit moet hebben.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor de mbo-opleiding op niveau 3.

Beeld opleiding Dak en Wand
Beeld Technologie
"Dit is echt uitdagend werk. Hoog, precies en belangrijk. Want zonder dak zit niemand droog!"

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Monteur Metalen Daken en Gevels moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 1 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.