Hoornbeeck College
Locaties

Jij mist geen deadline, krijgt dingen voor elkaar en houdt het overzicht – ook als er tien dingen tegelijk moeten gebeuren. Als Management assistent ben je de rechterhand van de directie. Een verantwoordelijke baan: de directie ziet jou als steun en sparringpartner die ervoor zorgt dat alles tot in de puntjes is geregeld. Je neemt veel werk van de directie uit handen. Zo correspondeer je met belangrijke relaties in binnen- en buitenland, plant vergaderingen en conferenties, notuleert en rapporteert. Ondertussen bewaak je deadlines, houd je (online) ontwikkelingen bij en maak je heldere overzichten. Geen dag is hetzelfde!

  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 90% Landelijk gemiddelde: 85%
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk 93% Landelijk gemiddelde: 89%
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7,2 Landelijk gemiddelde: 6,8
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als Management assistent ben je de rechterhand van de directie in een bedrijf of instelling. Je neemt de directie veel werk uit handen: denk aan vergaderingen voorbereiden, conferenties plannen en corresponderen met belangrijke relaties uit binnen- en buitenland.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Office Management, Personeel en Arbeid, Facility Management, Management, Economie en Recht (MER) of Hotel en Hospitality Management.

Afhankelijk van je werkervaring en je kwaliteiten kun je na extra scholing doorgroeien naar de functie van office manager.

Beeld Economie
"Fantastisch om een evenement te organiseren."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor deze opleiding moet je minimaal het vmbo, havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In het eerste jaar leer je de basis van het werk als Management assistent.

Vakken zijn Informatiemanagement (verwerking van digitale post en archivering), Vergaderen & Notuleren, Timemanagement & Agendabeheer, Toetsenbordvaardigheid en Zakenreizen. Ook volg je de basisvakken Engels, Nederlands, Duits en godsdienst. In periode 3 ga je tien weken op een oriënterende stage: een eerste kennismaking met het beroep!

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

In jaar 2 ga je meer de diepte in en ga je ook praktischer aan de slag. En waarin ga jij specialiseren?

Bij het vak Secretary Support voer je opdrachten uit vanuit het bedrijfsleven. Verdere vakken zijn Correspondentie, Interculturele Diversiteit, Grafische Vormgeving, Events en Omgaan met (moeilijke) collega’s. De basisvakken lopen door. In periode 2 loop je tien weken stage, waarin je veel meewerkt en voor een deel al examen doet. In dit jaar volg je ook keuzedelen, waarbij je je kunt specialiseren in het medische of juridische vakgebied.

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Je start dit jaar met tien weken stage, waarin je voor een deel examen doet. Op school richt je je op de toekomst en de ontwikkeling van het vakgebied.

Vakken zijn Persoonlijke Effectiviteit, Human Resource Taken, Financiële Administratie en Social Media. Halverwege periode 3 loop je vijftien weken stage tot en met het einde van het schooljaar. In deze stage doe je examen van de laatste twee onderdelen, waarmee je de opleiding afrondt.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.