Hoornbeeck College
Locaties

Als Junior Assistent-Accountant help je bedrijven met hun financiële administratie. Dat past bij jou, want je bent gek op cijfers, werkt nauwkeurig en levert kwaliteit. In de opleiding leer je om te gaan met financiële informatie zoals belastingaangiften en jaarrekeningen. Gegevens invoeren, controleren en rapportages maken horen bij je takenpakket. Jij zorgt dat alle info onderaan de streep klopt. Hiernaast ben je hét aanspreekpunt voor bedrijven als het om hun financiën gaat en geef je hen adviezen op basis van de cijfers. Een verantwoordelijke taak waar jij niet voor terugdeinst!

  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7,3 Landelijk gemiddelde: 7
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 90% Landelijk gemiddelde: 69%
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 77%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als Junior Assistent-Accountant kom je terecht op een administratie- of accountantskantoor, waar je de financiële administratie voor bedrijven verzorgt. Je wordt een belangrijke adviseur voor je klanten: op basis van jouw cijfers worden beslissingen genomen. Een verantwoordelijke taak!

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals accountancy, bestuurskunde of HRM.

Beeld algemeen
Beeld algemeen
"In control blijven met cijfers."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Junior Assistent-Accountant moet je minimaal vmbo (kaderberoepsgerichte leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je leert hoe financiële gegevens verwerkt worden. En wat zijn de taken van een administratief medewerker bij een garagebedrijf?

Tijdens de theorielessen leer je de administratieve processen kennen en deze te controleren. Ook leer je hoe je werkt met een financieel-administratief pakket. Om de kennis die je opdoet in de praktijk te brengen, loop je stage.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Je gaat verder de diepte in met de vakken Bedrijfsadministratie en Bedrijfseconomie. Hoe bereken je een verkoopprijs?

Waar halen we de financiële middelen vandaan om een bedrijf te financieren? Terwijl je de financiële gegevens verwerkt, denk je na over hoe je het betalingsgedrag van onze klanten kunt beïnvloeden. Hoe halen we onze niet-betalers over tot betaling? Ook bellen we niet-betalende klanten echt op: spannend, maar het laat zien hoe het er in real life aan toegaat.

Ook leer je alles van de ‘blauwe envelop’ waar iedere Nederlander mee te maken krijgt: de belasting. In het vak Belastingwetgeving leer je hoe je omzetbelasting en inkomstenbelasting aangeeft. Vraag jij de ingehouden loonheffing al terug van je vakantiebaan? Hiernaast loop je stage.

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Zowel aan het begin als aan het eind van het jaar loop je stage. De laatste stage, waarbij je ook een aantal praktijkexamens uitvoert, is vaak een opstap naar een baan. Kies deze dus bewust!

In de lessen ga je de diepte in bij het vak Administratie, vooral op het gebied van administratieve organisatie en wetgeving rondom de jaarrekening. We besteden aandacht aan inkomstenbelasting voor ondernemers en particulieren. Je rondt de theorie- en simulatielessen af met een paar examenprojecten, waarbij je de jaarrekening voorbereidt en voor een belangrijk deel compleet maakt.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.