Hoornbeeck College
Locaties

Als Junior Assistent-Accountant help je bedrijven met hun financiële administratie. Dat past bij jou, want je bent gek op cijfers, werkt nauwkeurig en levert kwaliteit. In de opleiding leer je om te gaan met financiële informatie zoals belastingaangiften en jaarrekeningen. Gegevens invoeren, controleren en rapportages maken horen bij je takenpakket. Jij zorgt dat alle info onderaan de streep klopt. Hiernaast ben je hét aanspreekpunt voor bedrijven als het om hun financiën gaat en geef je hen adviezen op basis van de cijfers. Een verantwoordelijke taak waar jij niet voor terugdeinst! En het leuke aan deze sprint-opleiding? Het duurt maar één jaar!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7.3 Landelijk gemiddelde: 7
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 90% Landelijk gemiddelde: 69%
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 77%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als Junior Assistent-Accountant kom je terecht op een administratie- of accountantskantoor, waar je de financiële administratie voor bedrijven verzorgt. Je wordt een belangrijke adviseur voor je klanten: op basis van jouw cijfers worden beslissingen genomen. Een verantwoordelijke taak!

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals accountancy, bestuurskunde of HRM.

Beeld Algemeen
beeld algemeen

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Junior Assistent-Accountant heb je minimaal een havo-diploma nodig. Een vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 4 volstaat ook.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je leert hoe financiële gegevens verwerkt worden. En wat zijn de taken van een administratief medewerker bij een garagebedrijf?

Tijdens de theorielessen leer je de administratieve processen kennen en deze te controleren. Ook leer je hoe je werkt met een financieel-administratief pakket.

In de lessen ga je de diepte in bij het vak Administratie, vooral op het gebied van administratieve organisatie en wetgeving rondom de jaarrekening. We besteden aandacht aan inkomstenbelasting voor ondernemers en particulieren.

Om de kennis die je opdoet in de praktijk te brengen, loop je stage.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.