Hoornbeeck College
Locaties

Nadat je je cliënten hebt geholpen met wassen, aankleden en eten, is het tijd voor een wandeling. Heerlijk hoe ze genieten van het buiten zijn! ’s Middags maak je schoon en daarna is het tijd voor een gezellig potje bingo. Die glimlach van je cliënten, daar doe je het voor. Met jouw grote hart en aandacht voor anderen zit je als helpende zorg en welzijn helemaal op je plek. In je werk houd je je vooral bezig met verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken om anderen te helpen en te ondersteunen. Daar komen jouw gezonde portie geduld, inlevingsvermogen en respectvolle houding goed bij van pas.

 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk 76% Landelijk gemiddelde: 61%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 6,3 Landelijk gemiddelde: 6,6
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 97% Landelijk gemiddelde: 75%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 65% Landelijk gemiddelde: 62%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als helpende zorg en welzijn kun je aan de slag met verschillende doelgroepen, zoals gehandicapten, ouderen of kinderen. Jouw werkplek wordt een ziekenhuis, een zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten, revalidatiecentrum of woon- of zorgcentrum, of bij mensen thuis in de thuiszorg. Ook kun je aan de slag als assistent gastheer of –vrouw in een ouderencentrum of buurtcentrum. Het grootste deel ben je bezig met ondersteunende taken zoals schoonmaken, helpen bij voeding en activiteiten doen. Daarnaast bestaat het werk ook uit verzorgende taken zoals wassen en aankleden.

Na de opleiding kun je een doorstroomprogramma volgen, waarbij je in periode 3 en 4 lessen volgt op niveau 3 en stage loopt. Als je het doorstroomprogramma goed hebt doorlopen, mag je instromen in het tweede leerjaar van Pedagogisch Medewerker niveau 3, Maatschappelijke Zorg niveau 3 of Verzorgende niveau 3.

Wil je een opleiding in een andere sector volgen, dan begin je in het eerste leerjaar. Je kunt starten met iedere mbo-opleiding niveau 3.

Beeld Facilitair
Studenten van de opleiding Helpende Zorg En Welzijn IIII
"Als helpende zorg & welzijn heb je veel contact met cliënten en collega’s. Dat vind ik super!"

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je kunt deze opleiding alleen volgen als je de opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening hebt gevolgd.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een organisatie of instelling. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In dit half jaar wisselen theorie en praktijk elkaar af, van EHBO tot communicatie en hygiënisch koken.

Je leert hoe je mensen in bed moet wassen, hoe je ze ondersteunt bij het eten en verplaatst met een tillift. In de theoretische vakken leer je over ziektebeelden, de ontwikkeling van de mens en hoe je op een juiste manier communiceert met verschillende doelgroepen. Om de vaardigheden in de praktijk te brengen, loop je regelmatig stage. In februari rond je de opleiding af.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.