Hoornbeeck College
Locaties

Omzetbelasting, loonheffingen, verkoopcijfers: alles met administratie en geldzaken vind jij interessant. Als financieel administratief medewerker verzorg je de financiële administratie van een bedrijf of instelling. In de opleiding leer je om te gaan met allerlei financiële informatie en werk je met financiële pakketten uit de beroepspraktijk. De gegevens die de organisatie ontvangt registreer, orden en verwerk jij. Op basis van de rapportages worden adviezen gegeven – een verantwoordelijke taak dus! Jij werkt dan ook nauwkeurig en zorgt dat alles onderaan de streep klopt. Tijdens de opleiding loop je verschillende stages om te ontdekken welke functie het beste bij je past.

 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 100% Landelijk gemiddelde: 61%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 41% Landelijk gemiddelde: 56%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 64%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als financieel administratief medewerker ben je op termijn een belangrijke spil in de organisatie voor de collega’s die financiële informatie nodig hebben. De cijfers die jij aanlevert zijn immers de tools voor de rapportages – op basis daarvan wordt er gestuurd en worden er beslissingen genomen. Je gaat werken op een financiële afdeling onder leiding van een afdelingshoofd. 

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor Bedrijfsadministrateur of Junior Assistent Accountant op niveau 4.

Beeld algemeen
Beeld Economie
"In werk graag met cijfers!"

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Financieel Administratief Medewerker moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

In het eerste jaar maak je kennis met het verwerken van financiële gegevens. Tijdens de lessen volg je de taken van een administratief medewerker bij een garagebedrijf.

In de theorielessen leer je de administratieve processen kennen en deze te controleren. Ook leer je te werken met een financieel-administratief pakket.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Je gaat verder de diepte in met de vakken Bedrijfsadministratie en Bedrijfseconomie. Hoe bereken je een verkoopprijs? En waar halen we de financiële middelen vandaan om een bedrijf te financieren?

Terwijl je financiële gegevens verwerkt, denk je na over hoe je het betalingsgedrag van klanten kunt beïnvloeden. Hoe halen we onze niet-betalers over tot betaling? Ook bellen we niet-betalende klanten echt op: spannend, maar het laat zien hoe het er in real life aan toegaat.

Ook leer je alles van de ‘blauwe envelop’ waar iedere Nederlander mee te maken krijgt: de belasting. In het vak Belastingwetgeving leer je hoe je omzetbelasting en inkomstenbelasting aangeeft. Vraag jij de ingehouden loonheffing al terug van je vakantiebaan?

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.