Hoornbeeck College
Locaties

Vrachtwagens en auto’s vind jij razend interessant – vooral als je eraan mag sleutelen! Als eerste bedrijfsautotechnicus heb je meer verantwoordelijkheid en ben je wat technischer aan de slag dan de bedrijfsautotechnicus op niveau 2. Je doet de reparaties en onderhoudsbeurten en stelt complexere diagnoses – zo monteer je ook alarmsystemen en geluidsinstallaties. In de opleiding Eerste Bedrijfsautotechnicus leer je alles over techniek en hoe je bedrijfswagens afleverklaar maakt. Omdat er steeds meer elektronica in auto’s zit, leer je om te gaan met speciale meetapparatuur en gereedschappen. Ook stuur je collega’s aan en leg je af en toe reparaties uit aan de klant. Naast technisch inzicht komen sociale skills dus goed van pas.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.5 Landelijk gemiddelde: 7.3
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 91%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 70% Landelijk gemiddelde: 74%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 52% Landelijk gemiddelde: 33%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als eerste bedrijfsautotechnicus kom je terecht in een autobedrijf voor bedrijfsauto’s. Dit kan een garage zijn, maar ook een bedrijf dat auto’s verkoopt, repareert en onderhoudt. Jij bent straks in de meeste gevallen de meest (auto)technische persoon op de werkplaats. Je doet reparaties en onderhoudsbeurten en stelt complexe diagnoses. Met deze opleiding kun je ook goed bij Defensie aan de slag.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een meer gespecialiseerde opleiding op niveau 4. Ook kun je je kennis verbreden door een andere techniekopleiding te volgen op niveau 3.

Beeld Technologie
Beeld Technologie
"ls eerste autotechnicus ben je net iets technischer en draag je net iets meer verantwoordelijkheid dan de autotechnicus op niveau 2. Jij bent in de meeste gevallen de meest (auto)technische persoon op de werkplaats."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Eerste Bedrijfsautotechnicus moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of een mbo-opleiding niveau 2 in dezelfde richting hebben afgerond.

 

Na een mbo-opleiding niveau 2 duurt de opleiding twee in plaats van drie jaar.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.