Zoeken

Verkoopspecialist

BOL (niveau 3)
Crebo: 25155
Sector:  Economie
Studierichting:  Retail
Niveau:  Niveau 3
Opleidingsduur:  2 jaar
Locatie:  Amersfoort, Apeldoorn, Gouda, Rotterdam
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Verkoopspecialist


 

"De wintercollectie gaat volgende week in de aanbieding. En je weet wat dat betekent. Drukte aan de deur, een hele week lang. Volgende week beginnen ook twee nieuwe verkopers die je gaat begeleiden. De voorraad moet gecontroleerd worden en de rekken gevuld. Werk aan de winkel dus. Als verkoopspecialist ben je een echte kenner. Je weet alles over het product wat je verkoopt. Daardoor kun je als de beste klanten adviseren tijdens verkoopgesprekken. Omdat je zoveel van het verkoopvak en de artikelen afweet, begeleid je collega’s bij het verkoopgesprek en geef je hen advies over hoe zij de artikelen aantrekkelijk kunnen presenteren. Ook houd je de veranderende behoeften van klanten en trends in de branche in de gaten. Je gebruikt deze informatie om je leidinggevende advies te geven over hoe er meer verkocht kan worden. Verder neem je klachten aan en handelt ze af, bedien je de kassa en bestel en presenteer je artikelen."

Wanneer je kiest voor de beroepsopleidende leerweg, volg je lessen op school. Verder loop je twee dagen per week stage. Tijdens je opleiding is er veel aandacht voor alle onderdelen van de detailhandel. Denk bijvoorbeeld aan de goederenontvangst en opslag, het verzorgen van de winkelinrichting en het helpen van de klant. Tijdens de beroepspraktijkvorming (stage) oefen je alle vaardigheden die nodig zijn voor een verkoper. Daarnaast krijg je vakken als Engels, Nederlands, BPV, burgerschap, rekenen en commerciële presentatie.

Vooropleidingseisen:

een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (Let op: bij een niet-verwante doorstroom, moet je examen hebben afgelegd voor wiskunde of economie of een tweede moderne vreemde taal), een diploma op niveau 2 of een bewijs van overgang naar havo-4 of vwo-4  

Ben je de schoolbanken nog niet zat? Dan kun je doorstromen naar niveau 4.

Economie
in beeld
247