Zoeken

Financieel administratief Medewerker

BOL (niveau 3 - afstroomvariant)
Crebo: 25139 (meld je aan voor Financieel administratieve beroepen 23065)
Locatie:  Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen, Rotterdam
Sector:  Economie
Studierichting:  Financieel
Niveau:  Niveau 3
Opleidingsduur:  2 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Financieel administratief Medewerker


 

Dol op cijfertjes? Dan is een baan als financieel administrateur helemaal wat voor jou! Als financieel administrateur ben je bezig met het verwerken van salarissen, regel je al het betalingsverkeer van een bedrijf, en houd je in de gaten of alle rekeningen betaald worden. Je werkt op de administratie van een organisatie. Dat kan een bedrijf zijn maar ook een zorginstelling of scholengemeenschap. Je werkt vooral samen met je collega's maar voor sommige taken zul je ook met mensen buiten de organisatie contact hebben. Als financieel administrateur kun je heel stipt werken. Je houdt overzicht in cijfermatig complexe situaties en je kunt goed omgaan met vertrouwelijke informatie. Je bent op de hoogte van de laatste regels en wetgeving en kunt die op een goede manier toepassen in je werk.

"Je opleiding bevat vakken als statistiek, economie, bedrijfsadministratie en periodieke verslaglegging. Je leert de financiele situatie van organisaties begrijpen en kunt adviezen uitbrengen. Er zal veel nadruk gelegd worden op zelfstandig leren werken. Je gaat tijdens deze opleiding drie keer op stage: in het eerste leerjaar een korte stage en in het tweede en derde leerjaar ga je langer op stage."

Als je een niveau 3-diploma hebt, kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding. Die kun je afronden in 1 tot 1,5 jaar. Daarna zou je een hbo-opleiding kunnen gaan volgen in de richting van financiele administratie.

Economie
in beeld
247