Zoeken

Verkoper - variant Dienstverlening

BOL (niveau 2)
Crebo: 25167
Sector:  Economie, Dienstverlening
Studierichting:  Dienstverlening
Niveau:  Niveau 2
Opleidingsduur:  2 jaar
Locatie:  Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gorinchem (dependance), Gouda, Kampen, Rotterdam
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Verkoper - variant Dienstverlening


 

Als verkoper weet je hoe je met klanten om moet gaan. Want de klant ziet jou als echte expert. Zowel bij het voeren van het verkoopgesprek als bij het afrekenen van de artikelen sta jij je klant vakkundig te woord. Je helpt hem of haar bij de aankopen, en besteedt een deel van je tijd aan het aantrekkelijk presenteren van je artikelen. Natuurlijk moet de winkel ook goed schoongehouden worden. Want je wilt natuurlijk een goede indruk bij de klant achterlaten. Als verkoper word je aangestuurd door een verkoopspecialist, afdelingsmanager of filiaalmanager, maar je voert veel van je taken zelfstandig uit.

De opleiding verkoper  is een brede opleiding. Het eerste jaar is een basisjaar en vooral gericht op verschillende dienstverlenende taken. Hierbij moet je denken aan schoonmaak- en cateringswerkzaamheden maar ook aan het klaarzetten van bijvoorbeeld een vergaderruimte/verkoopruimte en klein onderhoud uitvoeren. Bezig zijn met administratie en postverzorging is ook een onderdeel van de lesinhoud. Verder is communicatie van belang: hoe voer je bijvoorbeeld een goed (verkoop)gesprek met een klant. Tijdens dit jaar loop je stage om dat wat je op school leert ook in de praktijk te gaan brengen. In leerjaar 1 oriënteer je je op enkele profielen.

Aan het eind van het eerste leerjaar kies je pas je profiel, dat is het uiteindelijke beroep. Je kunt dan kiezen voor verkoper, medewerker secretariaat en receptie, medewerker (financiële) administratie, facilitair medewerker, mederwerker logistiek en helpende zorg &welzijn.

Het tweede leerjaar richt zich specifiek op het beroepsprofiel. Denk bijvoorbeeld aan de goederenontvangst en opslag, het verzorgen van de winkelinrichting en het helpen van de klant. Tijdens de beroepspraktijkvorming (stage) oefen je alle vaardigheden die nodig zijn voor een verkoper. Je werkt regelmatig mee aan activiteiten en projecten in en buiten de school. Ook zijn er projecten waarin je zelfstandig opdrachten met klasgenoten uitvoert. Daarnaast krijg je vakken als Engels, Nederlands, BPV en burgerschap, rekenen en commerciële presentatie. Kortom, een brede opleiding waarmee je opgeleid word tot echte professional.

Vooropleidingseisen:
diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg

Op de locaties Amersfoort en Rotterdam wordt de opleiding ook in een 1-jarig traject aangeboden. Kijk dan bij studierichting Handel.

Na deze opleiding kun je doorstromen naar verkoopspecialist (niveau 3).

Dienstverlening
in beeld
490