Zoeken

Medewerker (financiële) administratie

BOL (niveau 2)
Crebo: 25149
Sector:  Economie, Dienstverlening
Studierichting:  Dienstverlening
Niveau:  Niveau 2
Opleidingsduur:  2 jaar
Locatie:  Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gouda, Kampen, Rotterdam
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Medewerker (financiële) administratie


 

Hou jij van rekenen? En ben je erg nauwkeurig? Dan is een baan als medewerker (financiële) administratie wel wat voor jou! Dan heb je een belangrijke taak op een financiële administratie. Je houdt je bezig met zogenaamde boekhoudkundige taken. Dat betekent dat je facturen en bankstukken controleert en dat je zorgt voor een correcte invoer van gegevens in de computer. Daarnaast ben je bezig met het verzamelen, ordenen, registreren, invoeren en archiveren van cijfers en financiële gegevens. Het is belangrijk dat je zorgvuldig werkt en de documenten archiveert.

De opleiding medewerker (financiële) administratie is een brede opleiding. Het eerste jaar is een basisjaar en vooral gericht op verschillende dienstverlenende taken. Hierbij moet je denken aan schoonmaak- en cateringswerkzaamheden maar ook aan het klaarzetten van bijvoorbeeld een vergaderruimte/verkoopruimte en klein onderhoud uitvoeren. Bezig zijn met administratie en verwerking van gegevens is ook een onderdeel van de lesinhoud. Verder is communicatie van belang: hoe voer je bijvoorbeeld een goed (verkoop)gesprek met een klant. Tijdens dit jaar loop je stage om dat wat je op school leert ook in de praktijk te gaan brengen. In leerjaar één oriënteer je je op enkele profielen.

Aan het eind van het eerste leerjaar kies je pas je profiel, dat is het uiteindelijke beroep. Je kunt dan kiezen voor verkoper, medewerker secretariaat en receptie, medewerker (financiële) administratie, facilitair medewerker, medewerker logistiek of helpende zorg & welzijn.

Het tweede leerjaar richt zich specifiek op het beroepsprofiel. Bij medewerker (finaciële) administratie ben je bezig met boekhoudkundige zaken en het doen van betalingen. Je leert (digitaal) archiveren en werken met crediteuren- en debiteurenadministratie. Ook maak je eenvoudige berekeningen en leer je betalingsverkeer te verwerken.

Deze opleiding wordt aangeboden als uitstroomvariant van de brede basisopleiding Dienstverlening (niveau 2).

Vooropleidingseisen:
Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg.

Nog niet uitgeleerd? Dan kun je instromen in de opleiding financieel administratief medewerker niveau 3.

Dienstverlening
in beeld
490