Zoeken

Helpende Zorg & Welzijn

BOL (niveau 2 - doorstroomvariant)
Crebo: 25498
Locatie:  Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Gorinchem (dependance), Gouda, Kampen, Rotterdam
Sector:  Dienstverlening
Studierichting:  Gezondheidszorg
Niveau:  Niveau 2
Opleidingsduur:  1 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Helpende Zorg & Welzijn


 

Als helpende zorg & welzijn heb je veel contact met cliënten en collega’s. De taken die je hebt zijn verzorgende, begeleidende en huishoudelijke taken. Het grootste deel van je werk ben je bezig met ondersteunende taken zoals schoonmaken, helpen bij voeding en activiteiten. Voor een deel ben je bezig met verzorgende taken zoals wassen en aankleden. Je geniet ervan om een helpende hand te bieden aan de mensen om je heen.

Als helpende zorg en welzijn kun je aan de slag met verschillende doelgroepen zoals gehandicapten, ouderen of kinderen. Als helpende kun je gaan werken in de thuiszorg, een ziekenhuis, een instelling voor verstandelijk gehandicaptenzorg, revalidatiecentrum of woon- of zorgcentrum. Maar natuurlijk kun je ook aan de slag als assistent peuterleidster, assistent in een kinderdagverblijf, assistent gastheer of -vrouw in een ouderencentrum of buurtcentrum. Er zijn genoeg mogelijkheden. Dus snel aan de slag!

Aansluitend op de opleiding facilitair medewerker kan je deze 1-jarige opleiding helpende zorg en welzijn volgen. Bij helpende zorg en welzijn ga je starten met bijvoorbeeld ondersteuning bieden bij persoonlijke zorg, ondersteuning op emotioneel gebied, zoals luisteren, troosten en oprechte interesse tonen. Om al deze vaardigheden in de praktijk te brengen, loop je regelmatig stage. Je bent geschikt voor het beroep Helpende Zorg en Welzijn als je veel inlevingsvermogen, geduld en respect voor anderen hebt. Je kunt klantgericht werken,  op een goede manier communiceren en je hebt een dienstverlenende houding.

Vooropleidingseisen:

diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg

Na de opleiding helpende zorg en welzijn kun je doorstromen naar een niveau 3 opleiding verzorgende IG of medewerker maatschappelijk zorg (niveau 3).

Dienstverlening
in beeld
490