Zoeken

Facilitair leidinggevende

BOL (niveau 4)
Crebo: 25175
Locatie:  Apeldoorn, Goes, Rotterdam
Sector:  Dienstverlening
Niveau:  Niveau 4
Opleidingsduur:  3 jaar
Kostenindicatie: Bekijk indicatie
Print als PDF

Contactformulier

Contact opnemen over: Facilitair leidinggevende


 

De Facilitair leidinggevende is servicegericht, klantvriendelijk, representatief en betrouwbaar. Hij neemt verantwoordelijkheid voor de hospitality van zichzelf, zijn medewerkers en de organisatie. Daarnaast is het belangrijk dat de Facilitair leidinggevende stressbestendig, assertief, omgevings- en oplossingsgericht is. Hij heeft een helikopterview. De Facilitair leidinggevende handelt proactief, is slag- en hulpvaardig en heeft besef van urgentie en klantverwachting. Hij kan inspelen op de behoefte en verwachtingen van de interne en externe klant in een multiculturele samenleving, waarbij passende omgangsvormen worden toepast. Daarnaast heeft de Facilitair leidinggevende een actieve en initiatiefrijke houding. Hij kan schakelen tussen de verschillende werkomgevingen en werkzaamheden, heeft inzicht in de rol van de facilitaire dienst binnen het gehele proces en kan situationeel communiceren. Hij overziet consequenties van facilitaire werkzaamheden op korte en lange termijn. Daarnaast gaat hij discreet met gevoelige informatie om.

De Facilitair leidinggevende is werkzaam in sterk wisselende werkomgevingen en in dienst van een facilitaire aanbieder of werkzaam binnen de facilitaire dienstverlening van organisaties (zowel profit als non-profit). Voorbeelden van organisaties waar de Facilitair leidinggevende werkzaam is zijn (semi-)overheidsinstellingen, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, facilitaire aanbieders, zakelijke dienstverleners en productieomgevingen.

De werkomgevingen waar de Facilitair leidinggevende zijn werkzaamheden verricht lopen erg uiteen. Hij is overal in en om het gebouw waar hij werkzaam is, te vinden. Veel voorkomende werkomgevingen zijn onder andere de repro, catering en/of schoonmaak. Hij beheert één of diverse gebouw(en) waar bedrijven vanuit verschillende sectoren zijn gevestigd. Dit kunnen scholen, verzorgingsinstellingen, ziekenhuizen, hotels horeca, recreatieverblijven of kantoren zijn.

De opleiding Facilitair leidinggevende is gericht op je beroep. Tijdens de opleiding loop je stage om dat wat je op school leert ook in de praktijk te gaan brengen.

Vooropleidingseisen:

een vmbo-diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, een bewijs van overgang naar havo-4 of vwo-4 of mbo-diploma op niveau 3.

Nog niet uitgeleerd? Dan kan je na het afronden van deze opleiding een hbo-opleiding gaan volgen.

Dienstverlening
in beeld
Video van S-BB over opleiding/beroep
Al een leuke
opleiding
gezien?
in beeld
Bezoek onze
Algemeen

Een opleiding start wanneer er sprake is van voldoende deelnemers.

Gebruik de filters hiernaast voor Hoornbeeck-opleidingen!

Weet je nog niet goed wat je wilt of wat je zoekt? Kiesmbo.nl helpt je bij de keuze van opleidingen die jouw interesse heeft. Daar kan je ook opleidingen gemakkelijk vergelijken met elkaar.

490