Hoornbeeck College
Locaties

Jij bent gestructureerd, voelt je verantwoordelijk en bent niet bang om grenzen te verleggen. En, niet onbelangrijk: je kunt tegen een stootje! De opleiding Coördinator Beveiliger bereidt je voor op werk in de veiligheidsbranche, of dat nu bij de politie, (winkel)surveillance, detentietoezichthouding, Defensie of Justitie is. Dit vak leer je niet alleen binnen de schoolmuren: je gaat zoveel mogelijk het veld in. Je leert evenementen te coördineren, leiding te geven aan anderen en in stressvolle situaties rust en overzicht te bewaren. In verschillende overheids- en beveiligingsinstellingen ontdek je hoe de beveiligers te werk gaan. Zie je jezelf al in dat uniform?

 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 84%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7,3
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 65%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 37%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Jij komt terecht als beveiliger in het publieke veiligheidsdomein. Denk aan (winkel)surveillance, detentietoezichthouding, beveiliging van gebouwen of politie.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een mbo-opleiding niveau 4. Je kunt ook overstappen naar de publieke sector zoals politie, Defensie of Justitie.

Beeld Beveiliging
Beeld Beveiliging
“Ik loop stage op het hoofdbureau van de politie in Rotterdam. Op de afdeling waar ik werk komen arrestanten binnen die net daarvoor zijn aangehouden. Deze mensen zitten vaak maximaal in hun emotie. Ik kan redelijk goed mijn ‘mannetje’ staan."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & toelatingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Coördinator Beveiliger moet je het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), een mbo-opleiding niveau 2 of havo 3 afgerond hebben.

Bij de intake hoort een intensief dagprogramma vol sport, rollenspellen en samenwerkingsopdrachten. Hieruit zal blijken of je de opleiding mag starten. De uitslag hoor je tijdens het intakegesprek.

Icoon start

Start van je opleiding

Het jaar gaat van start met een introductiebivak vol samenwerkingsopdrachten. Bekijk de video voor een indruk!

Het eerste jaar word je ingeschreven als beveiliger – niveau 2, omdat je eerst op dit niveau stage gaat lopen waarvoor een groene beveiligingspas aangevraagd moet worden die maximaal 12 maanden geldig is.

Nadat je voor niveau 2 een diploma hebt gehaald, kun je aansluitend de opleiding op niveau 3 vervolgen.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Je leert de basisvaardigheden van het veiligheidsdomein. En omdat je beveiliging vooral leert in de praktijk, ga je veel het werkveld in.

Zo bezoek je met de klas een penitentiaire inrichting, oftewel een gevangenis. Naast de vakken die je volgt, oefen je veel in structuur, samenwerking en assertiviteit. Ook ga je stage lopen. Dit kan bijvoorbeeld op het Hoornbeeck Beveiligen en Bewaken in Rotterdam, waar je de school beveiligt in de wijk en daarvoor samenwerkt met handhaving, politie, het Leger des Heils en andere scholen.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Routes verkennen en bepalen, meedenken bij werkprocessen: in het tweede jaar verdiep je je nog meer in het werk als beveiliger.

Je onderzoekt standaardprocedures en bedenkt deze in sommige gevallen zelf. Je oefent in leidinggeven, het coördineren van evenementen en houdt je bezig met het personeelsbeleid. Op je stage pas je dit toe. Je krijgt een blik in het werkveld van de politie, Defensie en Justitie. Een bivak in winterse omstandigheden is een van de externe onderdelen waarmee je je opleiding afrondt.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.