Hoornbeeck College
Locaties

Grote schepen, bruggen en machines, maar ook gewoon het huis waarin je woont; metalen constructies en leidingsystemen zijn overal om je heen. Op de opleiding Constructiewerker leer je hoe je stevige en veilige metalen constructies maakt. Je leert leidingen aan te leggen en te isoleren. Hiervoor werk je met machines en gebruik je technieken als verspanen, zagen, boren, snijbranden, lassen, lijmen en schroeven. Als metaalbewerker staalconstructie maak je nieuwe dingen, maar houd je je ook bezig met onderhoud, reparatie en aanpassingen. Kapotte onderdelen demonteer je en vervang je door nieuwe. Vakwerk waarbij je voor de beste kwaliteit gaat!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.7 Landelijk gemiddelde: 7.2
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 100% Landelijk gemiddelde: 74%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 33% Landelijk gemiddelde: 47%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 94%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als metaalbewerker staalconstructie werk je in de metaalproductenindustrie. Je maakt stevige en veilige constructies, legt leidingen aan en isoleert deze. Je gaat werken bij een machinebedrijf, een elektrotechnisch bedrijf, in de (scheeps)bouw of op een werkplaats waar onderdelen van leidingstelsels worden gemaakt.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een deze mbo-opleiding op niveau 3.

Beeld Technologie
Beeld Technologie

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Constructiewerker moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 1 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Omdat je een echte doener bent, ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk.

De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. Dit bedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak écht in de praktijk.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.