Hoornbeeck College
Locaties

Vrachtwagens en auto’s vind jij razend interessant – vooral als je eraan mag sleutelen! Op de opleiding Bedrijfsautotechnicus leer je hoe je eenvoudige inspecties, reparaties en onderhoudsbeurten uitvoert aan bedrijfswagens. Je controleert en vervangt de banden, uitlaat, accu en remmen. Je vult en ververst vloeistoffen, stelt onderdelen bij of vervangt ze. Daarnaast assisteer je bij keuringen en inspecties. Je maakt bedrijfsauto’s afleverklaar en monteert eenvoudige accessoires. Hierbij werk je niet alleen met je handen: omdat er in vrachtauto’s en bedrijfswagens steeds meer elektronica zit, leer je om te gaan met speciale meetapparatuur en gereedschappen. Verantwoordelijk werk. Jij zorgt dat die wagens zonder problemen de weg op gaan!

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 100%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 83% Landelijk gemiddelde: 68%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 80% Landelijk gemiddelde: 70%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.6 Landelijk gemiddelde: 7.5
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als bedrijfsautotechnicus kom je terecht in een werkplaats met vrachtwagens of een bedrijf met bedrijfsauto’s. Je verzorgt onderhoudsbeurten, stelt onderdelen bij en assisteert bij keuringen en inspecties. Met deze opleiding kun je ook bij Defensie aan de slag.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een meer gespecialiseerde opleiding op niveau 3. Ook kun je je kennis verbreden door een andere techniekopleiding te volgen op niveau 2.

Beeld Mobiliteit
Beeld Mobiliteit
"Sleutelen aan bedrijfsauto's vind ik gaaf! Daarom past deze opleiding perfect bij mij."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Bedrijfsautotechnicus moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 1 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.