Hoornbeeck College
Locaties

Percentages, rekeningen, belastingen: daar begin jij niet van te zweten! Als Bedrijfsadministrateur verzorg je de financiële administratie van een bedrijf of instelling. Hiermee ondersteun je het management in hun bedrijfsvoering en beleidsbeslissingen. In de opleiding leer je om te gaan met allerlei financiële informatie en hoe je die verwerkt in financiële pakketten. Gegevens invoeren, controleren en verwerken in rapportages behoren tot je takenpakket. Jij werkt nauwkeurig en zorgt ervoor dat alles onderaan de streep klopt. Op basis van deze informatie geef je adviezen aan het management: een verantwoordelijke taak!

  • Hoornbeeck College
    Studenttevredenheid rapportcijfer 7,3 Landelijk gemiddelde: 7
  • Hoornbeeck College
    Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 90% Landelijk gemiddelde: 69%
  • Hoornbeeck College
    Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 77%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als Bedrijfsadministrateur ondersteun je het management van een bedrijf of organisatie door de financiële administratie te verzorgen. Een verantwoordelijke taak, want belangrijke beslissingen worden genomen op basis van cijfers die jij aanlevert! Wie weet schop je het later tot het managementteam zelf.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een hbo-opleiding zoals bedrijfskunde, bestuurskunde of HRM.

Beeld Economie
"Heerlijk om met cijfers te werken."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & vooropleidingseisen

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Voor de opleiding Bedrijfsadministrateur moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 hebben afgerond.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met een bezoek aan een bedrijf. Ook leer je de school en je klasgenoten kennen door introductieactiviteiten.

Icoon jaar 1

Het 1e jaar

Tijdens de lessen volg je de taken van een administratief medewerker bij een garagebedrijf. Zo ontdek je wat een Bedrijfsadministrateur precies doet.

In de theorielessen leer je de administratieve processen kennen en deze te controleren. Ook leer je hoe je de dagelijkse financiële feiten verwerkt en controleert in een financieel-administratief pakket. Om de theorie in de praktijk te brengen, loop je stage.

Icoon jaar 2

Het 2e jaar

Je gaat verder de diepte in met de vakken Bedrijfsadministratie en Bedrijfseconomie. Hoe bereken je een verkoopprijs?

Waar halen we de financiële middelen vandaan om een bedrijf te financieren? Terwijl je financiële gegevens verwerkt, denk je na over hoe je het betalingsgedrag van onze klanten kunt beïnvloeden. Hoe halen we onze niet-betalers over tot betaling? Ook bellen we niet-betalende klanten echt op: spannend, maar het laat zien hoe het er in real life aan toegaat.

Ook leer je alles van de ‘blauwe envelop’ waar iedere Nederlander mee te maken krijgt: de belasting. In het vak Belastingwetgeving leer je hoe je omzetbelasting en inkomstenbelasting aangeeft. Vraag jij de ingehouden loonheffing al terug van je vakantiebaan? Ook dit jaar loop je stage bij een leerbedrijf.

Icoon jaar 3

Het 3e jaar

Zowel aan het begin als aan het eind van het jaar loop je stage. De laatste stage, waarbij je ook een aantal praktijkexamens uitvoert, is vaak een opstap naar een baan. Kies deze dus bewust!

Je rondt de theorie- en simulatielessen af met onder andere een paar examenprojecten, waarbij je de jaarrekening voorbereidt en voor een belangrijk deel compleet maakt.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.