Hoornbeeck College
Locaties

Jij bent gek op auto’s – vooral als je eraan mag sleutelen! Als autotechnicus zorg je ervoor dat auto’s zonder problemen weer de weg op gaan. Op de opleiding Autotechnicus krijg je alle technieken mee en leer je de kneepjes van het vak van automonteur. Zo leer je eenvoudige storingen en mankementen op te sporen. Moderne auto’s zitten vol elektronica, dus dit gebeurt steeds vaker met digitale testkasten en meetapparatuur. Na overleg met je leidinggevende – de eerste technicus of werkplaatschef – ga je zelfstandig aan de slag met de reparatie. Voor je het weet rijdt die wagen weer als een zonnetje.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 100%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 83% Landelijk gemiddelde: 68%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 80% Landelijk gemiddelde: 70%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.6 Landelijk gemiddelde: 7.5
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als autotechnicus zorg jij dat auto’s zonder problemen de weg op gaan. Je spoort storingen en mankementen op en gaat, na overleg met een eerste autotechnicus of werkplaatschef, zelfstandig aan de slag met de reparatie. Je kunt gaan werken in een garage voor personenwagens of in de garage van een bedrijf met eigen voertuigen.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een meer gespecialiseerde opleiding op niveau 3. Ook kun je je je kennis verbreden door een andere techniekopleiding te volgen op niveau 2.

Beeld Mobiliteit
"Gek op sleutelen aan auto's."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding autotechnicus moet je minimaal het vmbo (basisberoepsgerichte leerweg) of een mbo-opleiding niveau 1 hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.