Hoornbeeck College
Locaties

Boren, frezen, lassen: jij houdt ervan om dingen zelf te maken. Als allround precisieverspaner maak je onderdelen van metaal, kunststof en andere harde materialen. Vaak gaat het om gaten en sleuven maken. Een precies werk waarbij je geen fouten mag maken, want uiteindelijk zijn deze onderdelen bestemd voor bijvoorbeeld auto’s, schepen en apparatuur in ziekenhuizen. Op de opleiding Allround Precisieverspaner leer je alles over materialen, tekeningen lezen, lastechnologieën, ICT en tekenen. Van een werktekening zie jij precies wat je moet doen: je stelt een (computergestuurde) machine in en boort of freest het materiaal op de juiste plek. Vervolgens beoordeel je de kwaliteit. Echt vakwerk!

 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 77%
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 98%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar - Landelijk gemiddelde: 26%
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer - Landelijk gemiddelde: 7,2
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als Allround Precisieverspaner maak je onderdelen voor auto’s, schepen of ziekenhuisapparatuur. Je werkt met harde materialen, zoals metaal of kunststof, en gebruikt hierbij draai- en freesmachines. Vakwerk waarvoor je oog voor kwaliteit moet hebben.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een meer gespecialiseerde opleiding op niveau 4, of een andere techniekopleiding op niveau 3.

Beeld Metaal BTO
Beeld Techniek BTO
"Ben jij een echte knutselaar? En hou je ervan om dingen in elkaar te zetten? Dan ben je een echte verspaner."

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 april!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Allround Precisieverspaner moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), havo 3 of een mbo-opleiding niveau 2 in dezelfde richting hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Omdat je een echte doener bent, ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk.

De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. Dit bedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak écht in de praktijk.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.