Beste bezoeker van Hoornbeeck.nl,

Op zondag is onze website niet toegankelijk. De zondag is voor ons namelijk de belangrijkste dag van de week. Daarom laten wij ons dagelijks werk liggen, zodat we deze dag kunnen besteden tot eer van God.

We verwelkomen u morgen graag opnieuw op deze website.

Hoornbeeck College
Locaties

Metaal mag dan hard zijn, jij kunt er alles mee! Tijdens de opleiding Allround Plaatwerker leer je alles van metaalbewerking. Door te snijden, buigen, walsen, lassen, lijmen en klinken bewerk jij metaalplaten tot onderdelen of producten, zoals straatnaambordjes. Hiervoor gebruik je hand- en computergestuurde machines. Soms maak je in de werkplaats een aantal platen voor een constructie die je daarna op locatie in elkaar zet. Je werkt netjes, veilig en precies. Kwaliteit is belangrijk – jij wil goed werk afleveren. Naast technische kennis heb je ook sociale skills: je staat klaar voor de mensen met wie je werkt.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.5 Landelijk gemiddelde: 7.2
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 92%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 88% Landelijk gemiddelde: 81%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 14% Landelijk gemiddelde: 20%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als allround plaatwerker of metaalbewerker kom je terecht in de metaalproductenindustrie. Je kunt gaan werken bij een machinebouw-, constructie- of plaatwerkbedrijf, waar je constructies maakt voor gebouwen, transportmiddelen en machines. Je werkt in de werkplaats of op locatie.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor de mbo-opleiding op niveau 4. Ook kun je een andere techniekopleiding volgen op niveau 3.

Beeld Technologie
Beeld Technologie
"Metaal mag dan hard zijn, maar jij kunt er alles mee doen. Jij snijdt, buigt, walst, last, lijmt en klinkt metaalplaten tot onderdelen. Lijkt dat je wat?"

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Allround Plaatwerker moet je minimaal het vmbo (kader, gemengde of theoretische leerweg leerweg) of een mbo-opleiding niveau 2 in dezelfde richting hebben afgerond.

 

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

BBL-opleiding bij BTO

Omdat je een echte doener bent, ga je twee dagen in de week naar de bedrijfsschool en hebt daar afwisselend theorie en praktijk.

De andere dagen werk je bij je leerbedrijf. Dit bedrijf leidt je praktisch op en heeft nauw contact met school over jouw vorderingen. Zo leer je het vak écht in de praktijk.

De lessen voor deze opleiding worden aangeboden in Barneveld bij onze bedrijfsschool ‘de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO)’. De BTO is een modern technisch opleidingscentrum en coöperatief samenwerkingsverband tussen bedrijven in de Gemeente Barneveld en twee mbo-scholen: Mbo Amersfoort locatie De Meerwaarde en het Hoornbeeck College.

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.