Hoornbeeck College
Locaties

Waar anderen alleen een stalen buis zien, zie jij een onmisbaar onderdeel van een schip. In de opleiding Allround Constructiewerker maak je producten die opgebouwd zijn uit pijpen en profielen. Je werkt vooral met metaal, maar ook andere materialen zoals aluminium of kunststof. Je leert lassen, zagen, walsen en boren. Een schroef voor een schip of een stalen boomconstructie voor een hijskraan: jij monteert onderdelen op de juiste plaats en controleert of alles goed en veilig in elkaar zit. Een verantwoordelijke taak, want met die hijskraan worden straks zeecontainers uit een vrachtschip getakeld. Maar dat is met jouw technische en ruimtelijke inzicht, praktische instelling en oog voor kwaliteit geen probleem.

Benieuwd naar onze open avonden?

Tijdens deze avonden krijg je informatie over ons college, de opleidingen en ontmoet je Hoornbeeck-(oud)studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van de opleiding zodat je de juiste keuze kunt maken! Welkom op ons Hoornbeeck!

Klik hier
 • Hoornbeeck College
  Studenttevredenheid rapportcijfer 7.5 Landelijk gemiddelde: 7.2
 • Hoornbeeck College
  Gediplomeerden met werk - Landelijk gemiddelde: 92%
 • Hoornbeeck College
  Geslaagde studenten in afgelopen schooljaar 88% Landelijk gemiddelde: 81%
 • Hoornbeeck College
  Doorstroom binnen MBO na afgelopen schooljaar 14% Landelijk gemiddelde: 20%
Bekijk meer cijfers

Met een diploma op zak…

Als constructiemedewerker maak je producten die zijn opgebouwd uit pijpen en profielen. Je gaat werken in de metaalproductenindustrie: denk aan een elektrotechnisch bedrijf, de (scheeps)bouw of werkplaatsen waar leidingstelsels worden gemaakt. Je werkt vooral met metaal, maar soms ook met andere materialen zoals aluminium of kunststof.

Als vervolgstudie zou je kunnen kiezen voor een meer gespecialiseerde opleiding op niveau 4, of een andere techniekopleiding op niveau 3.

Beeld Werktuigbouwkunde
Beeld Technologie

Deze opleiding wordt aangeboden in

Lijkt het je wat? Meld je aan vóór 1 mei!

Dan start jij per september je opleiding op het Hoornbeeck Meld je aan! Meer informatie aanvragen

Of past dit beter bij je?

Alle opleidingen
Icoon gesprek

Intakegesprek & leerwerkovereenkomst

Samen kijken we of deze opleiding bij jou past. Na aanmelding en toelating word je uitgenodigd voor een AMN-test en een loopbaanadviesgesprek.

Je moet in het bezit zijn van een leerwerkovereenkomst met je werkgever en moet voor 1 augustus van het cursusjaar minimaal 16 jaar zijn of 12 jaren onderwijs gevolgd hebben.

Icoon diploma

Vooropleidingseisen

Voor de opleiding Allround Constructiewerker moet je minimaal het vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of een mbo-opleiding niveau 2 in dezelfde richting hebben afgerond.

 

Na een mbo-opleiding niveau 2 duurt de opleiding twee jaar in plaats van drie jaar.

Icoon start

Start van je opleiding

De opleiding start met introductieactiviteiten om de school en je klasgenoten te leren kennen.

Icoon agenda

Theorie op school (BBL)

Je bent een echte doener. Schoolbanken zijn daarom eigenlijk niks voor jou. Toch?

Maar je wilt toch wat leren. Daarom bieden wij je een praktische oplossing. Je gaat één dag per week naar school. De rest van de week werk je als leerling-werknemer in een zogenaamd erkend leerbedrijf/-instelling passend bij de opleiding.

 

Icoon diplomapet

HoornBACK

Afgestudeerd? Maak je comeback! Als oud-Hoornbeecker blijf je met ons verbonden via het netwerk HoornBACK.

Ontmoeten, delen en ontwikkelen staat bij HoornBACK centraal.