Zoeken

Hoornbeeck Business: innoverende samenwerking Hoornbeeck en bedrijfsleven

Geplaatst: 22 oktober 2018 Locatie: Hoornbeeck College Gouda

Het Hoornbeeck College te Gouda gaf vrijdag 19 oktober het startschot voor een vergaande samenwerking tussen het bedrijfsleven en de school. “Waarom maken we zoveel mooie dingen met studenten zonder dat het bedrijfsleven daarvan kan profiteren” vroeg docent Jasper Visser zich af. Visser is een van de initiatiefnemers van ‘Hoornbeeck Business’.

Hoornbeeck Business IIIIIII.JPG.

“Honderden studenten werken dagelijks, onder leiding van ervaren docenten, aan prachtige producten die relevant kunnen zijn voor bedrijven, instellingen en de burgerlijke gemeente. Na becijfering verdwijnt al dit moois uiteindelijk in de archieven zonder ooit ergens aan bij te dragen”, stelt Jan-Paul Verkamman, docent aan het Hoornbeeck College. Door deze manier van werken wordt niet het optimale uit producten van studenten gehaald. Studenten ervaren het als motiverend wanneer hun werk bijdraagt aan concrete resultaten.

Tijdens het event ‘Samen komen we verder!’ op 19 oktober j.l. in Gouda, hebben 90 lokale bedrijven zich bereid verklaard om studenten te laten werken aan opdrachten die ten goede komen aan de organisatie. Op het platform (www.hoornbeeckbusiness.nl) wordt een scala aan opdrachten gepresenteerd waarop bedrijven zich kunnen inschrijven. “De opdrachten worden kosteloos uitgevoerd. De wederkerigheid zit volgens de betrokken docenten met name in de opbrengst die voortkomt uit de samenwerking tussen de studenten en de bedrijven.

Wanneer dit initiatief op lokaal niveau een succes blijkt zal het worden uitgerold over de overige 5 locaties door heel Nederland

204