Zoeken

Coloriet en het Hoornbeeck openen Regenboog Gilde Dronten

Geplaatst: 26 januari 2017 Locatie: Hoornbeeck College Amersfoort

Gisteren openden Zorginstelling Coloriet en het Hoornbeeck College samen Het Regenboog Gilde in Dronten.

DSC_1758
DSC_1713
DSC_1687
DSC_1676
DSC_1698

DRONTEN - Zorginstelling Coloriet en het Hoornbeeck College werken samen aan het onderwijs van de toekomst. Woensdag hebben beide organisaties de handtekening gezet onder de start van Het Regenboog Gilde. Voor studenten wordt het mogelijk om tijdens één stage twee diploma's te halen. Mogelijk krijgt deze methode landelijk een vervolg. 

In het laatste schooljaar volgen de studenten continu een stage. De praktijk leren zij in woonzorgcentrum De Regenboog in Dronten. Voorheen moesten zij voor de theorielessen terug naar de mbo-school in Kampen. Dat is verleden tijd. Docenten komen naar De Regenboog om het over de theorie in de zorg te hebben. Volgens opleidingsmanager Bernard van den Belt werd vorig jaar duidelijk dat de samenwerking toe is aan vernieuwing om theorie en praktijk met elkaar te verbinden.

Verzorgenden
De eerste groep van vijftien studenten is inmiddels van start gegaan. Voor de pientere leerlingen is het mogelijk om naast het niveau 3-diploma voor verzorgende in de individuele gezondheidszorg ook het papiertje te halen dat hoort bij maatschappelijke zorg. Door deze combinatie krijgen de verzorgers van de toekomst meer inzicht in wat de wensen van bewoners zijn van zorg én welzijn.

Meer informatie en aanmelding
Wil je meer weten over dit leertraject? Neem dan even contact op met de locatie Kampen van het Hoornbeeck College.

Bron: de Stentor
Foto's: Nico Morée, Hoornbeeck College

204