Hoornbeeck College
Locaties

Elke dag anders

Over werk heeft de afdeling niet te klagen. “Communicatie heeft altijd iets onrustigs, de ene week is het goed te doen, de week erop ben je 50 uur aan het werk om alles af te krijgen.” Dat ‘alles’ is nogal veelzijdig op het Hoornbeeck College. “Onze afdeling onderhoudt de social media-kanalen, websites en interne platforms. Ook maken we zelf video’s, foto’s en magazines zoals StraCKs”, somt de communicatieadviseur op. Maar er is ook een hele andere kant.

“Tegenwoordig belt er regelmatig een krant of tv-programma met vragen over bijvoorbeeld onze identiteit. Dan is het onze taak om onze directie of het college van bestuur te adviseren hoe we daar het beste mee om kunnen gaan. Echt, elke dag is dus anders. Naast de centrale communicatieafdeling heeft het Hoornbeeck ook collega’s op de locaties die een gedeelte van hun week met communicatie bezig zijn. Dat helpt ons enorm; we werken nauw samen.”

Diepere laag

Over het Hoornbeeck College is (oud-student) Frans enorm enthousiast. “Mooi dat je als student een vak leert, vrienden maakt en een geweldige tijd hebt. Zo heb ik het zelf ook ervaren. Maar als ik uit het raam kijk en een student zie lopen, dan denk ik wel eens: ik hoop dat je allereerst de Heere leert kennen. Dat de Bijbel iedere dag opengaat op onze school, is het grote verschil met veel andere roc’s. Juist dat bepaalt dan ook de diepste laag van onze communicatie. Onze slogan is ‘Leren voor het leven’. Daar kun je ook ‘Leven’ schrijven. Zo is onze communicatie niet alleen een christelijk sausje, maar laat het zien waar we in de kern mee bezig zijn.”

Juist dat de Bijbel iedere dag opengaat, bepaalt de diepste laag van onze communicatie

Nieuwsjunk

Je mag zowel Frans de Koeijer als Robert Casteleijn gerust nieuwsjunks noemen. “Op een communicatieafdeling moet je altijd weten wat er speelt in je omgeving, intern en extern. Op school en in de maatschappij. Tegelijk rinkelt je telefoon de hele dag door en staan de mailboxen en social media-kanalen nooit stil.” Nou ja, tot zaterdag, dan legt Frans in ieder geval zijn laptop weg. “Dat is altijd wel even afkicken.”

Dit artikel staat in het magazine StraCKs 2021-2022, een uitgave van het Hoornbeeck College.