Zoeken

Overig aan het woord

Wielink Websolutions

Zijn tijd op het Hoornbeeck bestond vooral uit voetballen en ‘lol trappen’ met de andere jongens. En hij schopte ver. Leendert Wielink (27) is inmiddels trotse eigenaar van Wielink Websolutions in Nunspeet. “Ik had nog helemaal niet door dat leren belangrijk was voor mijn toekomst. Maar daar ben ik goed van teruggekomen.”

Zijn tijd op het Hoornbeeck bestond vooral uit voetballen en ‘lol trappen’ met de andere jongens. En hij schopte ver. Leendert Wielink (27) is inmiddels trotse eigenaar van Wielink Websolutions in Nunspeet. “Ik had nog helemaal niet door dat leren belangrijk was voor mijn toekomst. Maar daar ben ik goed van teruggekomen.”

Leendert Wielink is een échte technische jongen. “Geen nerd hoor,” lacht hij. Al op jonge leeftijd besloot de jonge Nunspeter de IT-wereld in te gaan. “Ik was gefascineerd door de technische kant van computers. Op het Hoornbeeck leerde ik mijn eerste computer uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Een geweldig leuke klus, waarbij je de nodige kennis over computers opdeed.” Hoewel Leendert prima cijfers scoort op zijn opleiding, ontdekt hij dat die hardwarematige kant toch niet helemaal bij hem past. “Tijdens mijn stage bij het Reformatorisch Dagblad kwam ik voor het eerst echt in aanraking met websiteontwikkeling. Ik vond het allemaal prachtig. Vooral dat je met relatief eenvoudige codes websites vol technische mogelijkheden kon neerzetten, boeide me enorm.” Daarom besluit Leendert, na zijn stage, op eigen houtje verder te gaan met websiteontwikkeling. “Ik las verschillende boeken en online tutorials en was tot in de late uurtjes bezig met het uitproberen van allerlei technische mogelijkheden op het web. Tijdens mijn tweede stage bij het RD breidde ik mijn kennis nog meer uit, wat uiteindelijk resulteerde in de opzet van een literatuurtak binnen de jongerenwebsite Yord.”

Na zijn opleiding aan het Hoorbeeck College besloot Leendert zijn studie voort te zetten met de opleiding Technische Informatica op het hbo. “Op het Hoornbeeck had ik vooral praktische kennis opgedaan. Op het hbo leerde ik ook de gedachtegang achter elke ontwikkeling. Zo begrijp je waar je mee bezig bent en blijf je niet hangen in dat kleine stukje techniek.”

Gewapend met de kennis van zowel een mbo- als een hbo-opleiding besluit Leendert ‘voor de lol’ een eigen bedrijfje te starten op het gebied van websiteontwikkeling. “Ik wilde vooral veel leren. Maar al snel kreeg ik mijn eerste vaste klanten en besloot ik het bedrijf langzaam uit te bouwen. Via het Reformatorisch Dagblad en mijn nieuwe klant Prominent, kwam ik terecht bij andere bedrijven die een websiteontwikkelaar zochten. Door het actief benaderen van potentiële klanten en mond-tot-mondreclame groeide mijn kleine bedrijfje langzaam uit tot een volwaardige onderneming in websiteontwikkeling.” Inmiddels heeft Wielink Websolutions vrij veel bekendheid verworven in de Gelderse ondernemerswereld. Leendert: “Wij richten ons met Wielink Websolutions op de technische realisaties van website en webapplicaties. Hoewel we een totaalpakket aanbieden richting onze klanten, is techniek onze kracht. De overige zaken besteden wij uit aan één van onze vaste partners. Zodoende kunnen we altijd doen waar wij goed in zijn: programmeren. Daarnaast is onze prijs scherp en zijn we altijd beschikbaar voor onze klant.”

Leendert is trots op zijn onderneming. “We zijn momenteel bezig met de vernieuwing van de website van het Hoornbeeck College. Een leuke en uitdagende opdracht. De school is hard bezig om zich op digitaal gebied verder te ontwikkelen. Het is prachtig als wij ze daarbij kunnen helpen.”

Volgens Leendert vraagt ondernemen meer dan alleen kennis op technisch gebied. “Zorg dat je actief blijft naast school. Ontwikkel jezelf ook op andere gebieden. Er is meer nodig dan alleen de kennis van computeronderdelen. Er speelt altijd nog een heel proces omheen. Zorg dat je daarvan op de hoogte bent. Anders red je het niet in de ondernemerswereld.”

936