Zoeken

Overig aan het woord

Drieklomp Makelaars

Toen Lambert in 2004 stage liep bij een makelaar, kreeg hij alle vrijheid. Voordat de tien weken voorbij waren, had hij een appartement verkocht…

Handelsgeest heeft Lambert altijd gehad. Op school verkocht hij al mobieltjes en computers. De opleiding Commercieel paste dan ook goed bij hem. “Ik wilde autoverkoper worden óf de makelaardij ingaan. De stage bij een autobedrijf viel me nogal tegen.” Samen met klasgenoten zette Lambert een minionderneming op. Om de producten aan de man te brengen, ging hij de boer op. Zo kwam hij bij een makelaarskantoor terecht, dat wel wat in hem zag. “Ik kon daar stagelopen. Daarbij kreeg ik veel vrijheid. Toen het nogal druk was, vroegen ze mij om een bezichtiging af te handelen. Ik kreeg een bos sleutels mee en ging op pad. Toen verkocht ik mijn eerste woning, een appartement.”

Lambert kreeg een vaste baan bij zijn stagebedrijf. In deeltijd volgde hij een NVM-opleiding voor makelaar. Toen hij 21 jaar was, kwam er een mooie kans op zijn pad. Hij kon aan de slag bij Drieklomp Makelaars, vooral bekend van onroerend goed in het hogere segment. “Ik had niet verwacht dat ze mij als jonge jongen zouden aannemen, maar het klikte met de kantoorleider. Daar sta je dan, in een pand van een miljoen euro. En maar net doen alsof je het normaal vindt… Toen ik een jaar of 24 was, verkocht ik een huis van 2,5 miljoen euro. Dan moet je er niet bij vertellen dat je nog zo jong bent”, zegt Lambert.

Nu hij met de aanvullende opleiding voor bedrijfsmakelaar bezig is, merkt hij opnieuw de meerwaarde van zijn opleiding. “Als ik de boeken induik, herken ik veel dingen van mijn commerciële opleiding. Vakken waarvan ik toen dacht: dat is niets voor mij. Bedrijfsadministratie bijvoorbeeld. Maar goed dat ik daar basiskennis van opgedaan heb.”

Met waardering kijkt Lambert terug op zijn schoolperiode. Bij het contact met docenten viel op dat ze niet boven je staan, maar naast je. Dat zorgt voor een plezierige overdracht van kennis. Niet alleen als het gaat om de kennis die hij opdeed. “Ook de vorming qua identiteit is waardevol. Zo word je voorbereid om als christen in de maatschappij te staan. Dat is echt een meerwaarde van het Hoornbeeck College.”

936