Zoeken

Studenten aan het woord

Warner Wielink

Als je eenmaal op het Hoornbeeck College zit, is het gedaan met de huiswerkcontroles. ”Je moet zelf zorgen dat je alles kent voor de toets. Daar gaat het om.”

Warner vindt zijn mbo-opleiding niet te vergelijken met het voorgezet onderwijs. “Het zelfstandig werken, dat is vooral anders. En je bent zelf ook anders”, erkent hij. “Deze opleiding volg je echt voor later. Je doet het allemaal voor jezelf. Dat vinden de docenten ook en daarom controleren ze bijvoorbeeld niet je huiswerk. Je krijgt ook bijna geen huiswerk. Je moet het werk zelf zíen en zelf plannen. Je bent er zelf verantwoordelijk voor. Bij de toets moet je alles weten, daar gaat het om.”

Dat was best even wennen voor Warner. De eerste weken liet hij het allemaal maar op zich afkomen en deed hij braaf wat hem opgedragen werd. “Vanaf de tweede periode werd ik meer zelfstandig. Toen de toetsen begonnen, was ik wel even onzeker. Wat moet ik nu precies leren? Dat check ik dan even bij de docent. Begrijp ik iets niet tijdens de lessen, dan kan ik ook altijd mijn vragen stellen. Want je bent hier wel heel zelfstandig aan het studeren, maar niet alleen. De begeleiding is uitstekend!”

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220