Zoeken

Studenten aan het woord

Simon van Beem

Simon van Beem zal zo’n 9 jaar geweest zijn toen hij de werkplaats al veegde. En niet veel later begon hij zelfs met eenvoudig productiewerk. Geïnspireerd door zijn vader, die het van werkplaatschef tot zelfstandig ondernemer schopte.

De eerste echte werkgever van Simon was zijn opa. Elke zaterdag ging hij daar in de tuin werken. Zijn vader was in die tijd werkplaatschef bij een metaalbewerkingsbedrijf. Meer en meer was Simon daar te vinden. In de werkplaats met de typische metaallucht die hoort bij het draaien en frezen. “Toen ik 12 jaar was, nam mijn vader een deel van Heudra BV over. Dat vind ik knap”, zegt Simon bewonderend. “Dat je laat zien dat je het vermogen hebt om een bedrijf te leiden zodat je je uiteindelijk kunt inkopen.”

De familie Van Beem ging boven de zaak in Kesteren wonen. Voor Simon was het dus een kwestie van de trap aflopen en hij stond in de werkplaats. “Op zaterdag en doordeweeks help ik bij de verkoop van aanhangwagens en bij reparaties. In de zomervakantie probeer ik een paar machinebouwprojecten te doen. Ik doe dan ook het tekenwerk. Daar begint het mee. Het is ideaal dat ik op school heb leren 3D-tekenen!”

De kans is groot dat Simon in de toekomst bij zijn vader in het bedrijf komt. Maar voordat Simon zijn diploma heeft, moet hij nog stagelopen. “ Ik ga met een klasgenoot in Canada stagelopen. Zo’n stage is natuurlijk heel goed voor mijn Engels. Heudra BV heeft nu nog niet zoveel buitenlandse klanten, maar het is altijd goed als je die taal beheerst!”

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220