Zoeken

Studenten aan het woord

Maurice Vaandering

Werken in de verpleging betekent aanpakken. Een levensinstelling die helemaal past bij verpleegkundige in opleiding,
Maurice Vaandering (17).

Gezondheidszorg, dat doen niet veel jongens... Toch? Verbaasd kijk ik hem aan. Maurice lacht. “Ik begrijp je verbazing, maar ik vond het van jongs af aan al een prachtig beroep. Mijn opa en oma wonen in een verpleeghuis en ik ga regelmatig naar hen toe om een handje te helpen. En zo leerde ik al snel het beroep van
verpleegkundige in de praktijk kennen.” 

Het werd voor Maurice al snel duidelijk; hij wilde verpleegkundige worden. Maar daarvoor moest hij eerst zijn havo afmaken. “Helaas lag die lat voor mij te hoog. Scheikunde en Engels lagen me niet zo. Twee vakken die ik nodig had voor de hbo-verpleegkunde. Na havo 4 besloot ik daarom te kiezen voor een mbo-opleiding op het Hoornbeeck College.”

En dat was best even wennen. Maar inmiddels voelt Maurice zich helemaal thuis op het Hoornbeeck. “Ik zit hier een stuk beter op mijn plek als op de Pieter Zandt. Als echte doener geniet ik van de praktijklessen. Ook de manier van leren bevalt me goed. Je bent zelf verantwoordelijk voor je werk, dus dat betekent simpelweg flink aan de bak. Die instelling zorgt ervoor dat ik op een hele andere manier aan het leren ben. Je doet het voor jezelf. En dat stimuleert enorm. Het Hoornbeeck is een prachtige opstap om dat te realiseren. Door de praktijklessen worden we hier goed voorbereid op de praktijk. Zo leren we werken in teamverband en ontwikkelen we de juiste beroepshouding. Bijzonder is de rol die onze reformatorische achtergrond speelt binnen de lessen. Op ons vakgebied loop je al snel tegen ethische dillema’s als abortus en euthanasie aan. Het Hoornbeeck biedt ons Bijbelse handvatten om met deze dilemma’s om te gaan in de praktijk. Dat maakt de opleiding verpleegkunde op het Hoornbeeck extra waardevol.”

Maurice Vaandering_www

Maurice Vaandering

Student Verpleegkundige

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220