Zoeken

Studenten aan het woord

Martin Makkink

Elke week – op woensdagavond – zwemt Martin Makkink met een gehandicapte cliënt. Een vrijwillig uurtje, waarin hij een medemens een gouden moment bezorgt.

Martin volgt op het Hoornbeeck College in Apeldoorn de opleiding SAW. Na dit jaar zwaait hij af. “Ik werk graag met gehandicapten, maar binnenkort ga ik stagelopen in de verslavingszorg. Misschien vind ik dat ook wel leuk. Ik zie wel waar ik terecht kom. Dat houd ik nog even open.”

Eén ding is zeker voor Martin: “Ik werk graag met mensen. Daar kwam ik achter, toen ik vrijwilligerswerk met gehandicapten deed, een paar jaar terug.” Martin ontdekte bij zichzelf twee belangrijke kwaliteiten in het werken met kwetsbare mensen: geduld en inlevingsvermogen. “Daarom ben ik na het voorgezet onderwijs deze opleiding voor specifi eke doelgroepen gaan doen.”

Sinds drie jaar zwemt Martin wekelijks met een cliënt. “Ik-zwem altijd met dezelfde client. Op woensdagavond, rond etenstijd. Hij spreekt maar een paar woordjes, kan nauwelijks lopen en kan zichzelf niet aan- of uitkleden. Daar help ik hem bij. En bij het zwemmen natuurlijk.” Voor Martin betekent het één uurtje vrijwilligerswerk in de week. Voor ‘zijn’ cliënt is het elke week een gouden moment van ontspanning en plezier. “Als hij in het warme water ligt en ik zwem heen en weer met hem, dan lacht hij van geluk. Daar doe ik het voor.”

Martin Makkink 2

Martin Makkink

Opleiding: SAW, niveau 4

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220