Zoeken

Studenten aan het woord

Martijn Emens

Je ziet niets aan Martijn. Hij heeft geen bril, draagt geen lenzen. En toch heeft hij een flinke beperking aan zijn ogen. “Ik wil niet speciaal behandeld worden.”

Martijn heeft zo zijn ambities. Hij wil activiteitenbegeleiding gaan doen voor mensen met hersenletsel. Na zijn laatste stage staat dat voor hem vast. “De ouderenzorg is niets voor mij. Daar zit te weinig actie in. Tijdens mijn stage bij een dagopvang voor mensen met hersenletsel hebben we juist heel veel activiteiten gedaan.” Waarschijnlijk hebben de gasten van de dagopvang niets gemerkt aan hem. En toch heeft hij een flinke beperking aan zijn ogen. “Ik heb een blinde vlek op mijn oogzenuw. Van afstand kan ik geen details zien. Als ik achterin de klas zit, kan ik nauwelijks lezen wat op het schoolbord staat. Het is lastig uit te leggen wat ik wel en niet zie. In elk geval helpen een bril of lenzen niet.”

Op school heeft Martijn altijd een laptop bij zich. Zo kan hij in de les gemakkelijker aantekeningen maken. De laptop - een hulpmiddel van Bartimeüs - beschikt over een speciaal vergrotingssysteem. “De docenten sturen de aantekeningen van de lessen meestal per mail naar mij. Dan mis ik in elk geval niets. Ik vind dat de school goed met mijn beperking omgaat. Ze proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden. Maar ze begrijpen ook dat ik niet speciaal behandeld wil worden. Ik ben gewoon Martijn!”

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220