Zoeken

Studenten aan het woord

Martijn Emens & Janita Uit de Fles

Vraag Martijn wat hem aanspreekt in Janita, en zijn lofzang barst los. “Haar mooie, zachte haren, haar behulpzaamheid, haar enthousiasme. En die prachtige lach.” Wat Janita in Martijn aanspreekt, steekt zij net zo min onder stoelen of banken.“Martijn is lief en spontaan, heeft een zachte en zorgende kant, maar is ook een echte, beschermende man, die weet waar hij staat.”

Inmiddels twee jaar lang ging het schoolleven van Martijn en Janita samen met hun liefde en steeds meer met hun privéleven. Soms vroeg dat om keuzes maken. “Het belangrijkste is dat je school en privé gescheiden houdt”, vindt Martijn. “We zitten nu bijvoorbeeld allebei in een andere tutorgroep. Dat betekent dat we niet samen aan opdrachten werken. Andersom gaan we in de privétijd ook niet over school zitten praten. Dat houden we zoveel mogelijk gescheiden.”

Tijdens de werkweek ging de klas van Martijn en Janita op bezoek bij een weeshuis in Hongarije. “Daar zagen we heftige dingen”, vertelt Janita. “Soms was het echt schokkend. Ik vond het fijn dat we dat samen beleefden en daar met elkaar over konden praten.”

In de klas fysiek afstand houden van elkaar, je niet afzonderen van de groep, betrokken blijven op je medestudenten: Martijn en Janita hebben er geen problemen mee gehad. “In het begin moesten we wel even wennen natuurlijk, net als de leraren. Inmiddels is het gewoon. Iedereen vindt het leuk om ons gelukkig te zien. En dat zíjn we ook. Volgend jaar gaan we verloven. Wat ons betreft worden we samen oud.”

Martijn Emens & Janita Uit de Fles

Martijn Emens & Janita Uit de Fles

Opleiding: Sociaal Agogisch Werk (SAW), niveau 3

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220