Zoeken

Studenten aan het woord

Mariska Nieuwland

Verkering hebben en studeren. Dat vraagt vroeg of laat om keuzes maken, weet Mariska Nieuwland uit Sommelsdijk uit ervaring. Neem bijvoorbeeld de toetsweek. Gaat ze dan thuis studeren, of toch naar haar geliefde in Genemuiden?

Vierenhalf uur reizen kost het Mariska om haar vriend te kunnen zien. “Voor ik bij hem ben moet ik eerst drie kwartier in de bus zitten, een half uur met de metro en dan nog een paar uur met de trein.” Dat maakt het misschien wel makkelijker op doordeweekse dagen, denkt Mariska. “Het is voor ons niet de vraag of we wel of niet naar elkaar toe gaan. Daar is de afstand te groot voor. Maar we whatsappen of bellen natuurlijk wel.” Haar vriend, waar ze inmiddels bijna twee jaar verkering mee heeft, heeft een baan als marketingmedewerker. “Overdag hebben we niet veel contact, omdat hij gewoon z’n werk heeft. ’s Avonds spreken we elkaar wel elke dag.”

Een vriend in Genemuiden waar je veel van houdt én intussen een opleiding Bedrijfsadministratie niveau 4 doen. Dat vraagt best om keuzes, vindt Mariska. “Ik ben soms aan het knokken voor m’n huiswerk, zodat ik in het weekend naar hem toe kan. In de trein maak ik het zelfs nog wel eens af. Dat is dan weer het voordeel van een lange reis.”

Als het toetsweek is blijft Mariska in het weekend in Sommelsdijk. “Omdat ik in m’n laatste jaar zit, kies ik er dan toch voor om thuis te leren. Ik wil school goed af maken. In dat geval gaat m’n studie even voor de liefde. Des te leuker is het dan om hem de week erna weer te zien.”

Mariska Nieuwland

Mariska Nieuwland

Opleiding: Bedrijfsadministratie niveau 4

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220