Zoeken

Studenten aan het woord

Marianne Kok

Haar overstap naar het mbo kwam zo plotseling dat ze de kennismakingsweek miste. Marianne Kok (15) uit Uddel wilde eigenlijk, tegen het advies van haar teamleider en ouders in, door naar de 4e klas van de havo. Toch besloot ze op de valreep met de opleiding SAW op het Hoornbeeck College te starten. “Ik moet hier beter tot mijn recht komen.”

“Gelukkig heb ik er tot nu toe geen moment spijt van gehad. Ik vind het super hier,” aldus Marianne. “Maar ik mis mijn ‘oude’ vrienden en vriendinnen nog best wel. Gelukkig heb ik hier leuke nieuwe vriendinnen ontmoet.”

Naast een paar lieve nieuwe vriendinnen heeft Marianne ook veel steun gehad aan haar zus. “We kwamen in dezelfde klas terecht. Dat was mijn geluk. We hadden elkaar. De overstap was behoorlijk spannend; nieuwe mensen, nieuwe leermethodes en een totaal andere benadering. De grootste verandering is de verantwoordelijkheid voor je eigen planning. Je wordt toch wel min of meer in het diepe gegooid. Je moet zelf je weg zien te vinden. Uiteindelijk wil ik gaan werken in de jeugdzorg of het speciaal onderwijs. In februari ga ik mijn eerste stage lopen in het speciaal onderwijs. Daar kijk ik naar uit. Tot die tijd ga ik me helemaal richten op mijn studie. Hier heb je aan elk vak iets wat nuttig is voor je toekomstige beroep. En dat geeft toch wel meer stimulans dan in het voortgezet onderwijs.”

Marjanne Kok 2_www

Marianne Kok

Student Sociaal Agogisch Werk

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220