Zoeken

Studenten aan het woord

Judith de Korne

Van kleins af aan wilde Judith al in de kinderopvang werken. “Het valt niet mee om daar werk in te krijgen. Tegenwoordig worden de kinderen steeds meer bij opa’s en oma’s of gastouders ondergebracht.” Daarom koos Judith voor een opleiding waar ze toch haar hart in kwijt kan: Sociaal Agogisch Werk. “Ik wil later met gehandicapte kinderen gaan werken. Doordat ik vrijwilligerswerk doe voor Helpende Handen weet ik dat ik dat ook leuk vind.”

De overstap van het Calvijn College naar het Hoornbeeck College voelde apart, vertelt Judith. “Ik heb twaalf jaar bij m’n beste vriendin in de klas gezeten. We deden echt alles samen. Zij koos een andere studie, dus voor het eerst in de al die tijd startte ik alleen aan iets nieuws. Op zich niet erg natuurlijk en we zijn nog steeds vriendin, maar het was toch even wennen. Je kunt niet op elkaar terug vallen.” Het voordeel is dat je je sneller richt op de groep, merkte Judith. “Niet dat we geen contact met anderen hadden natuurlijk, maar als je elkaar kent heb je toch de neiging om naar elkaar toe te trekken, zeker in nieuwe situaties.”

De studie valt Judith alles mee. “Om de paar weken heb ik toetsen, daar tussendoor werken we aan verschillende projecten. Het leukste vak vind ik Kennis van de doelgroep. Dat gaat onder andere over de ontwikkeling van de mens, zowel psychisch als lichamelijk. Mooi om te zien hoe mensen worden wie ze uiteindelijk zijn. We gaan trouwens ook met onszelf aan de slag. Veel reflecteren en over jezelf nadenken. Soms is dat best lastig, maar ik leer er veel van.”

Judith de Korne

Judith de Korne

Opleiding: SAW,niveau 3/4

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220