Zoeken

Studenten aan het woord

Joan Evers

Het werd ‘m niet in havo 4, merkte Joan Evers een paar jaar geleden. “Ik haalde het net niet en eigenlijk was dat ook mijn eigen schuld. Ik deed te weinig voor school.” Wat zijn toekomst betreft had Joan niet echt een plan in zijn hoofd. “Ik was thuis veel bezig met steigerhouten buitenmeubels timmeren, die ik via Marktplaats verkocht. Zeker in het voorjaar en in de zomer had ik het daar heel druk mee. Maar verder dacht ik niet echt na over wat ik wilde.”

Dat werd anders toen Joan dreigde te blijven zitten in havo 4. “Ik heb toen in overleg met mijn ouders gekozen voor de overstap naar de opleiding Bouwkunde niveau 4, op het Hoornbeeck College.” Tot Joans eigen verrassing bleken leren en op school zitten best leuk te zijn. “Het grote verschil is dat ik nu bezig ben met wat ik interessant vind. Dat motiveert me, al moet ik in deze opleiding veel meer voor school doen dan op de havo.”

De overstap naar het Hoornbeeck bracht een nieuw keuzemoment mee voor Joan.“Ik stak nog te veel tijd in de steigerhouten meubels. Voor de korte termijn is dat leuk. Het verdient lekker. Maar ik wil ook verder komen en misschien nog wel een hbo-opleiding gaan doen. Daarom heb ik toch voor de studie gekozen en niet voor het steigerhout. Dat is een keus voor de lange termijn. Ik heb op de havo wel ontdekt dat het belangrijk is daarnaar te kijken.“

Joan Evers

Joan Evers

Opleiding: Middenkaderfunctionaris bouwkunde niveau 4

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220