Zoeken

Studenten aan het woord

Henrike van Dijk

Kort na haar geboorte kreeg Henrike een geavanceerd apparaat ín haar hoofd. “Tot dit jaar had ik alleen aan de rechterkant zo’n gehoorapparaat, inmiddels ook aan de linkerkant. Geluidsimpulsen worden via elektroden naar mijn inwendig gehoororgaan gebracht. Dankzij die techniek kan ik toch nog horen, al is het niet optimaal.”

Een één op één gesprek is voor Henrike geen enkel punt. “Als de ander te snel praat, geef ik het wel aan.” In de groep wordt het volgen van een gesprek echt lastig. “Ik mis veel van de gesprekken in de pauzes. Dat is best vervelend. Maar ik snap ook dat anderen er geen erg in hebben dat ik niet alles kan verstaan. Zo gaat dat nu eenmaal. Zeker in een lawaaiige aula, die vol is met pratende studenten.”

Tot nog toe geeft de gehoorbeperking geen problemen in de opleiding, constateert Henrike tevreden. “Omdat een les volgen me veel energie kost, heeft mijn ambulant begeleidster afgesproken met school dat ik altijd een beroep kan doen op de tolk. Engels luisteren en spreken is lastig voor mij, dus daar krijg ik aangepaste opdrachten voor. Dat geeft me vertrouwen dat het wel goed komt op het Hoornbeeck College.”

Henrike van Dijk

Henrike van Dijk

Opleiding: Mbo-verpleegkundige niveau 4

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220