Zoeken

Studenten aan het woord

Henrieke 't Lam

Stel dat je secretaresse wilt worden, maar niet goed in talen bent. Wat doe je dan? Henrieke 't Lam hakte de knoop door en koos voor Bouwkunde. Waarom ook niet?

Elk leerjaar zijn er wel jongens die voor een opleiding binnen de sector Zorg & Welzijn kiezen. Meisjesklas of geen meisjesklas. Omgekeerd zijn er nog niet veel meisjes geweest die voor een echte jongensopleiding kozen. Henrieke beet het spits af. “Ik wilde secretaresse worden, maar ben niet goed in talen. Ik moest dus wat anders. Mijn vader heeft een bouwbedrijf en met hem ging ik al vaak mee naar de bouw. Dat vond ik leuk. Daarom besloot ik voor Bouwkunde te kiezen. Ik wil later werkvoorbereider worden of misschien iets anders. Maar ’t liefst op kantoor.”

Aan de jongensklas moest Henrieke wel een beetje wennen. Inmiddels weet ze niet beter. “Het is een leuke opleiding”, vindt ze. “Je krijgt hier vakken die je echt interesseren. Dat maakt het veel leuker dan het vmbo. Niet dat ik veel sta te zagen of te timmeren. We hebben nu vooral theorielessen. Dat was me al verteld op de voorlichtingsavonden. De BOL-opleiding op niveau 4 is een echte theorieopleiding. En dat is niet zo gek. Als je werkvoorbereider of calculator wilt worden, moet je veel weten!”

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220