Zoeken

Studenten aan het woord

Hanna van den Berge en Rineke Jacobse

Of je een wijsneus moet zijn om in de studentenraad te zitten? Zeker niet, volgens Rineke Jacobse (16) en Hanna van den Berge (19) uit Goes, “Het gaat om betrokkenheid bij de school.”

Terwijl het voor Rineke nog een beetje onwennig is, voelt Hanna zich al helemaal thuis in de studentenraad. “Ik doe het nu twee jaar en ben inmiddels ‘opgeklommen’ tot tweede voorzitter. Hoe meer je erin betrokken raakt, hoe leuker het wordt. Tot nog toe bevalt het me prima. Je leert veel mensen binnen de school kennen en weet wat er binnen de school speelt. Zeker onze contacten met het college van bestuur zijn  nteressant. Je praat mee over de wensen en behoeften van de studenten. Dat kan variëren van nieuwe stoelen in een bepaald lokaal, tot de aanpassing van lesprogramma’s. Erg interessant dus.” Hoewel ze nog maar net in de studentenraad zit, weet Rineke precies wat haar doelen zijn. “Ik wil leren vergaderen en op een goede manier beslissingen nemen. Verder wil ik veel nieuwe contacten in de school opdoen. Want pas als je weet wat er speelt onder de studenten, kun je ook een waardevolle bijdrage leveren aan de studentenraad. Het lijkt me ontzettend leuk om achter de schermen van de school mee te kijken. Zeker voor mijn toekomstig beroep als onderwijsassistent heb ik daar veel aan.”

Beide studentes ervaren het Hoornbeeck als een school met een duidelijke meerwaarde. Hanna: “Het is bijzonder dat je samen met zoveel studenten met eenzelfde reformatorische achtergrond onderwijs mag krijgen. Dat geeft een extra band. Je krijgt de mogelijkheid om je identiteit in een veilige omgeving te ontwikkelen. Het geloof neemt juist bij moeilijke of mooie gebeurtenissen een bijzondere plaats in. En het is bijzonder als je daar met je medestudenten over kunt praten.”

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220