Zoeken

Studenten aan het woord

Gert Jan Horst

Als je een vriendin hebt, ben je trots op haar. Zo trots, dat je soms uit je slof schiet als een ander
haar niet genoeg waardeert. Tenminste, dat geldt voor Gert Jan Horst (18). ‘Zijn’ Bernette als achtergrond
op de foto? Nee hoor, ze moet minstens naast hem staan.

“Ik ontmoette Bernette ruim een half jaar geleden hier op school.” Hij lacht. “Toen ik haar voor het eerst zag, dacht ik alleen maar: zij wordt mijn vriendin! Ze liep wat om me heen te dralen en het viel me op dat ze wel erg veel mijn richting op keek. Al snel ontving ik via Facebook een vriendschapsverzoek van haar. En dat was het begin van ons contact.” 

“Ik vond haar vanaf het begin een fantastisch meisje; ze heeft humor, kan goed luisteren en is vriendelijk.
Daarnaast kan ze soms ook lekker pittig uit de hoek komen. Een perfect totaalplaatje dus. In het begin sta je bol van de kriebels, je sms’t heel erg veel en zegt vaak tegen elkaar dat je gek bent op elkaar. Maar dat prille gaat eraf, en het wordt vanzelf allemaal wat serieuzer.” 

Gert-Jan en Bernette zien elkaar vooral in het weekend. “Hoewel we bij elkaar op school zitten, zien we elkaar niet zoveel door de week. We zorgen er bovendien allebei voor dat we ook tijd houden voor onze eigen vrienden. Wanneer we samen zijn, nemen we echt de tijd om met elkaar te praten over van alles en nog wat. Je wilt elkaar zo goed mogelijk leren kennen en vooral begrijpen. Want het uiteindelijke doel is toch een huwelijk.”

Gertjan Horst_www

Gert Jan Horst

Student Verpleegkundige

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220