Zoeken

Studenten aan het woord

Gerrald Woudenberg

Daar sta je dan. Nieuwe tas vol boeken, paar hippe schoenen, je stoerste of mooiste jas. Vanochtend extra veel tijd voor de spiegel doorgebracht. Want voor een goede eerste indruk moet gewerkt worden. En dan ben je ineens weer de jongste van de school.

Tenminste dat geldt voor de meeste kersverse studenten. Maar niet voor Gerrald Woudenberg uit Elspeet. “Of ik het spannend vond?”, vraagt hij oprecht verbaasd. “Nee hoor, alles went vanzelf.” We hebben hier overduidelijk te maken met een nuchtere Veluwenaar. Voor Gerrald was de sprong in het diepe slechts een klein stapje. Na de opleiding Elektrotechniek op TL-niveau is de jonge student begonnen op het Hoornbeeck. En dat betekent vroeg uit bed en hard werken. “Natuurlijk moest ik wel wennen aan de overgang. De vakken zijn totaal anders, je draagt meer verantwoordelijkheid en de studenten zijn ouder. Maar ik zie het meer als een nieuwe uitdaging. Ik kan nu écht werken aan mijn toekomst. En dat geeft je een nieuw doel.”

Volgens Gerrald doet het Hoornbeeck College zijn naam als beste mbo van Nederland eer aan: “De docenten zijn echte vakmensen. Ze weten waar ze het over hebben. Bovendien is de sfeer goed: men gaat volwassen en respectvol met je om. Nee, ik heb geen moment spijt gehad van de overstap naar het Hoornbeeck College.”

Woudenberg_2

Gerrald Woudenberg

student Elektrotechniek

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220