Zoeken

Studenten aan het woord

Elsemarie Groenedaal

Secretaresse. Dat wilde Elsemarie Groenedaal worden. Maar een muisarm gooide tijdens haar stage roet in het eten. Nou ja, roet… “Dankzij die muisarm ben ik in de gehandicaptenzorg terecht gekomen!”, klinkt Elsemarie opgetogen.

Het was een flink probleem. Elsemarie liep in het eerste jaar van haar opleiding Secretarieel stage, toen een muisarm haar dwong te stoppen. Met de stage, maar ook met de opleiding. “We hebben toen veel gepraat. Vooral met mijn mentor. Ik had zoiets: help, wat moet ik nu gaan doen? De school heeft toen een beroepskeuzetest aangeboden. Mede naar aanleiding daarvan ben ik de opleiding Sociaal Agogisch Werk gaan doen.”

Elsemarie is enthousiast over de manier waarop de school haar heeft begeleid. Maar ook over de opleiding die ze nu bijna heeft afgerond. Ze heeft gekozen voor de doelgroep gehandicapten. “Dat zijn gewoon heerlijke mensen. Zo puur. Het werken met gehandicapten is echt helemaal m’n ding. Dankzij mijn muisarm ben ik in dit werk terecht gekomen. Ik zit hier helemaal op mijn plek!”

De opleiding én de school bevallen Elsemarie bijzonder goed. De sfeer op school is open en het is er ronduit gezellig. “Pas zaten we voor schooltijd in de gang te vergaderen. Een docent of iemand van de directie (we kenden hem niet eens) kwam voorbij lopen en bood zomaar aan koffie te halen voor ons. Kijk, dat is typerend voor de sfeer op school!”

Else Marie Groenendaal

Elsemarie Groenendaal

Opleiding: Sociaal Agogisch Werk

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220