Zoeken

Studenten aan het woord

Ariëtte de Weerd

Even nog twijfelde Ariëtte of ze voor de opleiding Onderwijsassistente zou gaan, of toch voor de opleiding Mbo-verpleegkundige, niveau 4. Ze koos voor haar droom. “Ik wil heel graag kinderverpleegkundige worden. Het lijkt me echt gaaf om in een kinderziekenhuis te werken.”

Omdat Ariëtte op het voortgezet onderwijs de kaderberoepsgerichte leerweg volgde, was het niet vanzelfsprekend dat ze een niveau 4-opleiding mocht gaan doen. “Daarom kreeg ik eerst een extra test en een gesprek met een docent. Ik was echt blij toen ik werd toegelaten.”

De stap naar een opleiding op niveau 4 was best spannend, erkent Ariëtte. “Ik was even bang dat ik het misschien niet zou halen. Op de vorige school deed ik nooit zo veel aan huiswerk. Dat is hier wel anders. Neem bijvoorbeeld het vak anatomie. Dat is echt pittig. Ik was dan ook behoorlijk zenuwachtig voor de eerste toetsen. Maar het valt mee. Ik heb al een 7,3 terug, dat is een mooi cijfer. Toen ik dat hoorde, was ik echt opgelucht.”

Hét grote verschil met het vmbo – vindt Ariëtte – is dat ze nu elke dag bezig is met haar toekomstige vak. “Dat ik er mijn best voor moet doen, is prima. Daar heb ik voor gekozen. Hard werken is niet erg, als het voor je droom is.”

Ariëtte de Weerd

Ariëtte de Weerd

Opleiding: Mbo-verpleegkundige niveau 4

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
220